SVE SPREMNO ZA NOVU REGIONALNU LIGU Nenad Borovčanin: Boks ujedinjuje Balkan!
Foto: Bokserski Savez Srbije

beograd, sarajevo, zagreb, skoplje, maribor...

SVE SPREMNO ZA NOVU REGIONALNU LIGU Nenad Borovčanin: Boks ujedinjuje Balkan!

Ostali sportovi -

Posle regionalne lige u košarci uskoro kreće i regionalna liga u boksu na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tim povodom u Sarajevu je održan skup predstavnika bivših jugoslovenskih republika, čiji će klubovi ubuduće činiti ovu novu Regionalnu ligu.

Regionalna liga
foto: Bokserski Savez Srbije

"Regionalnu ligu je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i upravo kod njega na nedavnom sastanku predsednici svih Saveza potpisali su Deklaraciju o osnivanju lige", rekao je danas posle žreba u Sarajevu predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Predstavnici Srbije u Regionalnoj ligi biće Crvena zvezda i Loznica.

Regionalna liga
foto: Bokserski Savez Srbije

"Danas smo imali žreb, medijski dobro posećen i ne sumnjam da će gledanost ovih mečeva biti dosta velika i da će gledaoci kanala Arena Fight uživati. Ovo takmičenje svakako će doprineti razvoju boksa u regionu, ali isto tako će svi bokseri imati kvalitetne mečeve zahvaljujući kojima će biti konkurentni u Evropi i svetu. Verujem da će svi izaći kao pobednici i da će bokseri iz svih šest republika osvajati medalje na Evropskim i Svetskim prvenstvima, uskoro i na Olimpijskim igrama", izjavio je Borovčanin.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track