Najnovije vesti

POSEBAN HOTEL ZA ZARAŽENE SPORTISTE: Olimpijci sa blažim simptomima korona virusa biće izolovani u posebnom smeštaju!
Foto: Profimedia

olimpijske igre u tokiju

POSEBAN HOTEL ZA ZARAŽENE SPORTISTE: Olimpijci sa blažim simptomima korona virusa biće izolovani u posebnom smeštaju!

Ostali sportovi

Sportisti učesnici Olimpijskih igara u Tokiju, koji obole od lakših simptoma korona virusa, mogli bi da budu izolovani u hotelu koji, isključivo u te svrhe, obezbede organizatori takmičenja.

Japanska novinska agencija Kjodo prenela je danas da organizatori pokušavaju da obezbede 300 soba u hotelu u blizini sportskog sela.

Sobe će koristiti sportisti ili ostali članovi ekipa koji ne moraju da budu hospitalizovani. To je jedna u nizu mera u pokušajima da se održe Olimpijske igre u Tokiju.

Olimpijske igre trebalo bi da počnu 23. jula, a održavanju takmičenja protivi se 80 odsto stanovništva Japana. Na Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim grama očekuje se učešće oko 15.000 sportista iz više od 200 zemalja i teritorija i desetine hiljada sudija, zvaničnika, zaposlenih u administraciji, emitera i medija.

Igrama neće prisustvovati navijači iz inostranstva, a organizatori još nisu saopštili koliko će domaćih navijača uživo gledati takmičenje. Situaciju komplikuje porast broja zaraženih, pre svega u Osaki i Tokiju.

Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...