MINISTAR UDOVIČIĆ ČESTITAO MATEU NEMEŠU TITULU ŠAMPIONA EVROPE: Nastavlja se dominacija srpskih rvača na evropskoj sceni!
Foto: Damir Dervišagić, AP/Anvar Ilyasov

MINISTAR UDOVIČIĆ ČESTITAO MATEU NEMEŠU TITULU ŠAMPIONA EVROPE: Nastavlja se dominacija srpskih rvača na evropskoj sceni!

Ostali sportovi -

Na Evropskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom u Varšavi Mate Nemeš osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 67 kilograma.

U finalu je savladao Mateuša Bernateka iz Poljske rezultatom 7:2. Nemeš je u finalu impresivno rvao. Brzo je stekao prednost od 5:0. U završnici je Poljak osvojio dva poena zbog opomene Nemešu, ali je na isti način Nemeš stigao do još dva poena i ukupne pobede.

Ovo je najveci uspeh u karijeri 27-godišnjeg Nemeša koji je bio treći na Svetskom prvenstvu u kazahstanskom Nur-Sultanu 2019.

Rvači Srbije iz Poljske se vraćaju sa dve zlatne medalje, jer je prethodno Zurabi Datunašvili titulu u kategoriji do 75 kilograma.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Mateu Nemešu titulu šampiona Evrope. Tom prilikom istakao je da je ovo još jedno zlato za Srbiju, a da je Nemeš pokazao da je najbolji rvač Evrope. Takođe, Udovičić je čestitao i stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja