Najnovije vesti

ORLOVI ČEKAJU RIVALE IZ DRUGOG ŠEŠIRA: Rukometaši priželjkuju sreću na žrebu
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Mađarska domaćin

ORLOVI ČEKAJU RIVALE IZ DRUGOG ŠEŠIRA: Rukometaši priželjkuju sreću na žrebu

Ostali sportovi

Reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu pred žreb (6. maj - 17 časova) grupa za Evropsko prvenstvo koje će se januara 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

"Orlovi" su kao osvajači kvalifikacione grupe dobili šansu za povoljniji žreb na turniru 24 najbolje selekcije Evrope.

Reprezentacije će biti podeljene u šest grupa po četiri. Po dve iz svake formiraće dve grupe glavne faze takmičenja. Finalni vikend igra se u Budimpešti sa utakmicom za zlato 30. januara naredne godine.

Šešir 1: Španija, Hrvatska, Norveška, Slovenija, Nemačka, Portugalija Šešir 2: Švedska, Mađarska, Rusija, Danska, SRBIJA, Austrija Šešir 3: Slovačka, Belorusija, Island, Češka, Francuska, Severna Makedonija Šešir 4: Holandija, Crna Gora, Ukrajina, Poljska, Bosna i Hercegovina, Litvanija.

EHF je odredio i reprezentacije koje će igrati u određenim gradovima. Tako će Hrvatska igrati u grupi A u Segedinu, Mađarska startuje u grupi B u Budimpešti, Slovenija će biti fiktivni domaćin grupe C u Debrecinu, a Nemačka grupe D u Bratislavi. Česi će igrati u grupi E, takođe u Bratislavi, dok će Slovačka kao domaćin igrati grupu F u Košicama.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...