SINIŠI JASNIĆU ZAPLENJENA IMOVINA! Hitna akcija nadležnih organa
Foto: Beta

ISTRAGA

SINIŠI JASNIĆU ZAPLENJENA IMOVINA! Hitna akcija nadležnih organa

Ostali sportovi -

Pored istrage koja se vodi zbog sumnje da je proneverio novac Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, protiv bivšeg direktora tog saveza Siniše Jasnića pokrenuta su još dva predistražna postupka, a privremeno mu je zaplenjena i imovina nakon sprovedene finansijske istrage.

Kada je u pitanju pronevera, protiv Jasnića je u novembru 2019. godine podignuta optužnica, koja je odlukom Višeg suda u Beogradu vraćena tužilaštvu na dopunu.

"Predmet je u fazi dopune istrage nakon optuženja, u kojoj je urađeno dopunsko finansijsko veštačenje. U okviru istrage za proneveru, sprovedena je finansijska istraga i doneto je rešenje o privremenom oduzimanju imovine od okrivljenog i povezanih lica", precizirala je za Tanjug portparolka Višeg javnog tužilastva Ivana Rakočević.

Takođe, formirana su još dva predmeta u vezi sa radnjama osumnjičenog Jasnića, u kojima se vrše provere u okviru predistražžnog postupka, dodala je Rakočević.

Optužnicom koja je vraćena na dopunu, Jasniću su se na teret stavljala krivična dela zloupotreba službenog položaja i pronevera.

Jasnić je bio uhapšen 2. oktobra 2017. godine zbog sumnje da je kao ovlašćeno lice za raspolaganje finansijskim sredstvima na računima Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, od maja 2013. do decembra 2017. godine samoinicijativno koristio biznis kartice udružženja za plaćanje računa putem post-terminala i podizanje gotovine sa bankomata.

Sumnja se da je tako pribavljeni novac koristio za svoje potrebe i da, suprotno Zakonu o računovodstvu, te iznose nije u potpunosti pravdao računima, niti je o tome obaveštavao skupštinu Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, navela je tada policija.

Na osnovu izvoda iz biznis platnih kartica i proknjiženih računa u računovodstvu Sportskog saveza Srbije utvrđeno je da nepokriveni trošak iznosi 13.187.359 dinara, za koliko je, kako se sumnja, Jasnić oštetio Univerzitetski sportski savez Srbije, saopštio je nakon hapšenja MUP Srbije.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track