NAJLEPŠA SPORTSKA PRIČA: Praznik Igara u Novom Pazaru, Kuršumliji i Valjevu
Foto: SIM

NAJLEPŠA SPORTSKA PRIČA: Praznik Igara u Novom Pazaru, Kuršumliji i Valjevu

Ostali sportovi -

Sportske igre mladih po osmi put održane su u Novom Pazaru, a prethodnih dana na mapi najlepše sportske priče bili su i Kuršumlija i Valjevo.

Može se reći da smo zaista imali praznik sporta Novom Pazaru! Nova epizoda Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ostaće upamćena i po tome što se sa školarcima takmičio i gradonačelnik Nihat Biševac, inače nekeda uspešni bokser.

Sportske igre mladih
foto: SIM

Simbolično, Biševac je sa predsednicom SIM Srbije Marijom Mihajlović istrčao trku na 60 metara, a sve uz podršku jedne od najboljih srpskih atletičarki Amele Terzić, koja je i dala znak za start trke.

- Novi Pazar je grad otvorenog srca, grad mladih, čuven po sportistima koji su najbolji ambasadori i našeg grada i naše zemlje, siguran sam da su danas među vama budući šampioni. Mi ćemo nastaviti da vas podržavamo, da vam omogućimo da se bavite sportom, kako rekreativnim, tako i profesionalnim. Hvala Sportskim igrama mladih, drago nam je što smo deo ove priče i nastavićemo sigurno u narednim godinama. Srećni smo što imamo ovakve mlade sportiste, ponosimo se vama i znamo da ćete biti nosioci našeg društva u budućnosti - izjavio je gradonačelnik Nihat Biševac.

Amela Terzić, najbolja atletičarka ovog grada svih vremena, a od nedavno i predsednca Sportskog saveza Novog Pazara, istakla je da je fenomenalno što su, nakon teške situacije sa korona virusom, mališani ponovo u prilici da se takmiče i druže.

Sportske igre mladih
foto: SIM

- Drago mi je što smo uspeli da organizujemo Igre, na dečijim licima se vidi koliko im je sve ovo nedostajalo. Nadam se sledeće godine u još većem broju - istakla je Amela Terzić.

Ceremonija svečanog otvaranja održana je u Rekreacionom centru, školarci su se takmičili se u basket 3 na 3, turniru u malom fudbalu, između dve vatre, odbojci i atletici. Uz Nihata Biševca, Mariju Mihajlović, Amelu Terzić bio je i Emir Mehmedović direktor Ustanove za sport ovog grada i oni su upalili plamen prijateljstva.

Baklju je po tradiciji nosio Viktor, maskota Igara a pratili su ga talentovani mladi sportisti Sena Sokolović, Adijan Fazlić, Sajma Mujrić, Lenka Nikolić, Mejra Mehmedović, Lidija Vučićević i Elzina Sulejmanović.

Sportske igre mladih
foto: SIM

Posebnu draž dali su brojni nekadašnji SIM-ovci, koji su ovaj put bili u ulozi sudija, koordinatora, organizatora, a sve sa željom da ponovo osete čaroliju Igara, u gradu koji je bio domaćin svaki put otkad su Igre počele da se održavaju u Srbiji.

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih posetio je i Kuršumliju i Valjevo.

Takmičenja u Kuršumliji održana su u Sportskom centru, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su predsednik opštine Radoljub Vidić, zamenik predsednika Velimir Čarapić, direktor SC Dragan Simić, koordinator SIM za Kuršumliju Nikola Milijanović.

U Valjevu školarci su se takmičili na terenima Gradskog parka Pećina, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su većnik za sport Vladimir Mišković i većnik za kulturu Nebojša Patljerević, dok su baklju prijateljstva upalili mladi sportisti Tijana Simeunović, Neda Sandić i Una Borovinić.

Naredne stanice Karavana radosti i prijateljstva su Sombor, Sremska Mitrovica i Šid. Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track