CRNO-BELI NAKON 7 GODINA PONOVO U REGIONALNOJ LIGI: Vojvodini šampionski pehar, Partizanu SEHA liga
Foto: Rk. Partizan

RUKOMET

CRNO-BELI NAKON 7 GODINA PONOVO U REGIONALNOJ LIGI: Vojvodini šampionski pehar, Partizanu SEHA liga

Ostali sportovi -

Rukometaši Vojvodine dominaciju u domaćim takmičenjima u tekućoj sezoni krunisali su maksimalnim učinkom na kraju plej-ofa ARKUS lige

Novosađani su dva kola pre kraja ,,overili“ osmu titulu šampiona Srbije u nizu, a večeras su u poslednjem kolu doigravanja slavili u ,,Slanoj bari“ protiv Metaloplastike 35:33 (16:15).

Vojvodina je već u 15. minutu imala plus pet na semaforu, ali su gosti u samom finišu prvog poluvremena uhvatili rezultatski priključak (16:15). Imali su Šapčani i kontru za izjednačenje, ali ih je zaustavio zvuk sirene, pa je domaćin na pazu otišao uz minimalnu prednost. Za igrača utakmice proglašen je Jovica Nikolić, koji je meč završio sa osam pogodaka na svom kontu, a dva više zabeležio je Darko Milenković. U dresu Metaloplastike istakao se Vukašin Vorkapić, koji je čak 12 puta zatresao mrežu domaćina.

Po završetku utakmice Vojvodina – Metaloplastika, šampionu Srbije je u hali ,,Slana bara“ prelazni pehar uručila predsednica RSS Milena Delić, dok je trofej koji ostaje u trajnom vlasništvu Novosađana kapitenu Svetislavu Verkiću uručio Milorad Šolević, direktor ARKUS lige.

Nagrade su dodeljene i najboljim pojedincima plej-ofa i plej-auta, kao i ekipama koje su pokazale najveći fer-plej. Evo kome su pripala priznanja.

PLEJ-OF

NAGRADA ZA FER-PLEJ: RK Rudar

NAJBOLJI STRELAC: Nenad Nedeljković (RK Rudar)

NAJKORISNIJI IGRAČ: Miroslav Kocić (RK Železničar)

PLEJ-AUT

NAGRADA ZA FER-PLEJ: RK Proleter

NAJBOLJI STRELAC: Zlatko Rakić (RK Novi Pazar)

NAJKORISNIJI IGRAČ: Aleksandar Stojanović (RK Novi Pazar)

Direktor ARKUS lige Milorad Šolević je dodelio plakete prijateljima i sponzorima takmičenja: kompanijama ,,UNIT sport“, ,,DCP Hemigal“, ,,Perun voda“ i ,,Omnia Stella Vista“. Zahvalnice su dodeljene i medijskim partnerima: sportskoj redakciji Radio-televizije Srbije, Radio-televiziji Vojvodine, Sportskom žurnalu i portalu Balkan Handball.

Predsednik Upravnog odbora ARKUS lige uručio je plaketu predsednici RSS Mileni Delić, uz zahvalnost za doprinos funkionisanju i poboljšanju rada ARKUS lige, od dolaska na čelo rukovodstva Saveza.

Partizan
foto: Dragan Dunđerović.

Uzbudljivo je bilo u Leskovcu, gde je Partizan trijumfom nad Dubočicom 54 rezultatom 32:27 (18:15) obezbedio vizu za učešće u SEHA ligi naredne sezone. Crno-beli su u regionalnom takmičenju poslednji put nastupali u sezoni 2013/14. i ovo je najbolji plasman kluba iz Humske u domaćem prvenstvu od tada. Devetostruki strelac na utakmici bio je Vanja Nikolić, iz redova domaćeg tima, dok su se u gostujućem sastavu istakli Nikola Ivanović i Aleksa Maksić sa po šest.

Partizan
foto: Dragan Dunđerović

U subotu su odigrana dva susreta 14. kola plej-ofa. Meč između Železničara 1949 i Dinama, odigran u Nišu, bio je posebno emotivan za Pančevce koji su, pobedom, u igračku penziju ispratili iskusnog beka Nenada Vučkovića. Sat na semaforu simbolično je, po broju dresa koji je nosio, zaustavljen u 23. minutu, kako bi nekadašnji reprezentativac Srbije bio ispraćen uz aplauz i ovacije svih prisutnih. Dinamo je slavio rezultatom 35:32 (17:17), a za igrača utakmice proglašen je golman domaćeg tima Mirosav Kocić (16 odbrana). Veljko Stanojević bio je golgeterski raspoložen, pa je susret završio sa devet pogodaka na svom kontu. Jedan manje postigao je Miloš Kostadinović u dresu Dinama.

Radnički je u Kragujevcu bio bolji od Rudara 32:28 (14:18), a MVP priznanje ponovo je otišlo u ruke jednog čuvara mreže. Treneri su se složili da je najbolji na ovom susretu bio Dušan Petrović, koji je upisao devet odbrana. Bek Rudara Nenad Nedeljković je bio najefikasniji sa sedam pogodaka, a pratili su ga Ilija Bogdanović i Miloš Prodanović iz pobedničke ekipe sa po šest.

Evo kako izgleda tabela na kraju plej-ofa: Vojvodina 28, Partizan 20, Metaloplastika 18, Železničar 1949 15, Dinamo 10, Dubočica 54 8, Radnički 7, Rudar 6.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track