00:32

SJAJNO! Srpska odbojkašica se izvinila Tajlanđanki zbog poteza, ona joj tražila da se zajedno slikaju! LEPŠA STRANA SPORTA

BRAVO

SJAJNO! Srpska odbojkašica se izvinila Tajlanđanki zbog poteza, ona joj tražila da se zajedno slikaju! LEPŠA STRANA SPORTA (VIDEO)

Ostali sportovi -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Tajland sa 3:0 (25:19, 25:23, 25:23), u drugom kolu drugog vikenda Lige nacija.

Srbija je tako zabeležila treću pobedu na turniru u Riminiju.

Meč je ostao u senci skandala koji je napravila odbojkašica Srbije Sanja Đurđević kada je iskosila oči tokom meča , a što je okarakterisano kao rasistički ispad.

Navijači sa Tajlanda zasuli su Sanju Đurđević uvredljivim porukama, a ona je brzo shvatila grešku i da njen gest nije bio previše inteligentan, pa se izvinila saopštenjem na Instagramu uz fotografiju sa reprezentativkama Tajlanda.

- Svesna sam greške i odmah nakon meča izvinila sam se celoj ekipi Tajlanda. Želela sam da se obratim svojim saigračicama porukom "Sad ćemo početi da igramo odbranu poput njih". Nisam htela da iskažem nepoštovanje ni prema kome. Naravno, to je bio nesrećan i ne previše pametan gest sa moje strane. Želim još jednom da se izvinim svim ljudima širom sveta koji su uvređeni zbog ovoga. Veliko hvala timu Tajlanda na razumevanju - napisala je ona.

Ovim povodom oglasio se i Odbojkaški savez Srbije, koji se izvinio zbog gesta naše reprezentativke.

- Žao nam je zbog događaja koji su obeležili meč. Iskreno se izvinjavamo reprezentaciji Tajlanda, narodu te zemlje i svima koji su pogođeni ovim. Međutim, molimo vas da ne dajete preveliko značenje ovom incidentu. Sanja je svesna svoje greške i smesta se izvinila čitavoj ekipi Tajlanda.

- Ona je samo želela svojim saigračicama da pokaže da treba da u fazi odbrane budu kao Tajlanđanke. Nije imala na umu nikakvo nepoštovanje. Naravno, čitav incident se odvio prilično nesrećno. Sve je završeno kao jednostavni nesporazum u prijateljskoj atmosferi među igračicama dve reprezentacije - objavio je Odbojkaški savez Srbije na društvenim mrežama uz prateći snimak na kojem je naša odbojkašica u društvu Tajlanđanki.

Našoj reprezentaciji ne ide u prilog ni to što su se takođe odbojkaške reprezentativke Srbije pre četiri godine kolektivno slikale tako što su sve imale "kose oči".

Srpske odbojkašice će narednu utakmicu igrati sutra od 19.30 protiv Holandije.

00:32

SJAJNO! Srpska odbojkašica se izvinila Tajlanđanki zbog poteza, ona joj tražila da se zajedno slikaju! LEPŠA STRANA SPORTA

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track