BEZ SVETSKOG I OLIMPIJSKOG ŠAMPIONA U TOKIU: Kipruto i Čerujot nisu ušli u olimpijski atletski tim Kenije
Foto: EPA/SRDJAN SUKI

BEZ SVETSKOG I OLIMPIJSKOG ŠAMPIONA U TOKIU: Kipruto i Čerujot nisu ušli u olimpijski atletski tim Kenije

Ostali sportovi -

Olimpijski stiplčez šampion Konseslus Kipruto i svetski šampion na 1.500 metara Timoti Čerujot nisu izborili mesto u olimpijskom timu Kenije za predstojeće Igre u Tokiju, posle kvalifikacija koje su danas završene u Najrobiju.

Dvostruki svetski šampion Kipruto, završio je trku posle dva kruga, a Čerujot je kao četvrti završio trku na 1.500 metara i uz probleme je otišao do medicinskog šatora kod staze.

Iako nisu izborili mesto u timu, oni bi ipak mogli da učestvuju na Olimpijskim igrama u Tokiju, ako im kenijski tim omogući vajldkarte.

Čipruto je trenutno na slobodi uz kauciju, nakom što je prošle godine optužen za silovanje.

U olimpijskom timu nije ni olimpijska šampionka na 5.000 metara Vivijan Čerujot, koja je pokušavala da se izbori za maratonsku trku.

Kenijski tim predvodiće olimpijski šampion i svetski rekorder u maratonu Eliud Kipčoge i olimpijska šampionka na 1.500 metara Fejt Kipjegon.

U ekipi su, izmedju ostalih, svetske rekorderke u stiplčezu Beatris Čepkoeč i u polumaratonu Peres Džepčirčir.

Kenijski tim će u ponedeljak početi pripreme u sportskom centru u kome su održane kvalifikacije i biće izolovan zbog pandemije korona virusa. Svi sportisti će pre toga biti testirani na korona virus.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track