JEDAN TIM, ISTI CILJ: Ovako će izgledati srpski sportisti na Olimpijskim igrama u Tokiju FOTO
Foto: OKS

BOJE SRBIJE I JAPANA

JEDAN TIM, ISTI CILJ: Ovako će izgledati srpski sportisti na Olimpijskim igrama u Tokiju FOTO

Ostali sportovi
11:28h

Modnom revijom u Beogradu je predstavljena olimpijska kolekcija tima Srbije za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Srpski tim će na tom takmičenju nositi opremu poljskog brenda 4F, kao i na prethodnim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. Kolekcija, koju je kreirao dizajnerski tim od 20 ljudi, zasnovana je na motivima i bojama Srbije, a u izradi su korišćeni i motivi Japana, domaćina Olimpijskih igara.

Kolekcija se sastoji od 80 kombinacija boja i dezena, a osnovne boje inspirisane su srpskom zastavom, pa su korišćene vatreno crvena, intenzivno plava i čisto bela boja.

Olimpijske Igre u Tokiju, Srbija, oprema
foto: OKS

Srpski sportisti nosiće četiri kolekcije - svečane uniforme za ceremoniju otvaranja, opremu za trening, opremu za slobodno vreme i svečanu opremu za ceremoniju dodele medalja.

Jedna od sportistkinja koje su predstavile kolekciju je i osvajačica srebrne medalje sa Igara u Rio de Žaneiru, odbojkašica Milena Rašić. Ona je navela da se u ovoj kolekciji mnogo pažnje posvetilo udobnosti, ali i dizajnu i da će biti pravo uživanje nositi opremu.

Olimpijske Igre u Tokiju, Srbija, oprema
foto: OKS

Osvajač zlatne medalje iz Rija vaterpolo reprezentativac Nikola Jakšić istakao je materijale od kojih je izrađena oprema.

"Kada se spremate za Olimpijske igre u Tokiju, spremate se za dug put i specifične vremenske uslove koji će vladati. Mislim da je ovo oprema koja može da odgovori svim izazovima koji su pred nama u Tokiju", naveo je on.

Glavni dizajner kolekcije "Tokio2020" Vojčeh Harus, rekao je da je pri dizajniranju opreme za srpske olimpijce tim kompanije imao na umu posebne vremenske uslove koje sportiste očekuju u glavnom gradu Japana.

Olimpijske Igre u Tokiju, Srbija, oprema
foto: OKS

"Sportiste u Tokiju očekuju klimatske prilike drugačije od onih na koje su navikli i zbog toga smo pažljivo pristupili izboru materijala za izradu opreme. Znamo da je na velikom dogadjaju kao što su Olimpijske igre svaki detalj važan i da utiče na rezultat. Zbog toga smo koristili materijale koji omogućavaju komfor, kako na sportskim borilištima, tako i u slobodno vreme", rekao je on.

Olimpijske Igre u Tokiju, Srbija, oprema
foto: OKS

Olimpijske igre održaće se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju.

Kurir sport / Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track