02:00

VELIMIR STJEPANOVIĆ PRED OLIMPIJSKE IGRE: Jaka nam je konkurencija, biće teško!

KURIR TELEVIZIJA

PLIVAČKI TROFEJ BEOGRADA 2021! VELIMIR STJEPANOVIĆ PRED OLIMPIJSKE IGRE: Jaka nam je konkurencija, biće teško!

Ostali sportovi -

Ovog vikenda na bazenima Sportskog centra 25. maj - Ivan Gale Muškatirović održn je 19. međunarodni plivački "Trofej Beograda" .

Ovo takmičenje nalazi se u LEN I FINA kalendaru plivačkih takmičenja i poslednje je u nizu za isplivavanje kvalifikacionih normi za Olimpijske igre u Tokiju.

Olimpijske Igre
foto: Kurir Televizija

Naši olimpijci Čaba Silađi i Velimir Stjepanović i još oko 350 učesnika od kadeta do seniora i to iz regiona, ali i iz Libana, Kenije, Zimbabvea, Indije i Irana.

Olimpijske Igre
foto: Kurir Televizija

- Plivaću 100 i 400 kraul na ovom takmičenju. Mi smo sada u punom treningu, jer Olimpijske igre počinju za mesec dana, nema laganih treniga, biće teško. Dobra je konkurencija od stranih zemalja - rekao je naš predstavnik na Olimpijskim igrama u plivanju Velimir Stjepanović.

Olimpijske Igre
foto: Kurir Televizija

Organizacija ovog takmičenja, između ostalog, pokazuje i da se polako sve vraća na svoje mesto. Nakon pandemije organizovati ovako veliki događaj bio je pravi izazov.

Olimpijske Igre
foto: Kurir Televizija

- Poslednje takmičenje na kome mogu da se isplivaju olimpijske norme za Olimpijske igre u Japanu. Posle ovoga našim sportistima ostaje samo učešće na Olimpijskim igrama - rekao je Saša Matić, predsednik Plivečkog saveza Beograda.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:11

Devojčica se sprema za OI 2032 godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track