TRKA ZA MILION DINARA: Pobednik Nir Poet koga je jahao Aleksandar Šašić, u treningu kod Bojana Šendekovića u Šapcu
Foto: Goran Anđelković

KONJIčKE SVEčANOSTI

TRKA ZA MILION DINARA: Pobednik Nir Poet koga je jahao Aleksandar Šašić, u treningu kod Bojana Šendekovića u Šapcu

Ostali sportovi -

U Šapcu su održane jubilarne desete konjičke svečanosti koje su privukle veliku pažnju ljubitelja galopa u celoj Mačvi, a na hipodromu se okupilo čak 6.000 gledalaca.

U glavnoj trci "Memorijal kralja Aleksandra" (nagradni fond milion dinara, 2400 metara, travnata podloga), pobedio je četvorogodi Nir Poet, koga je jahao Aleksandaršašić. Pobednik je u treningu kod trenutno našeg najboljeg trenera Bojana Šendekovića u Šapcu, a vlasnik grla je Almin Alić.

trke konja, konjičke trke
foto: Goran Anđelković

Pobednički pehar su predali princ Filip Karađorđević i princeza Danica. U poslednjoj trci "Šabačka milja", džokej pobedničkog grla Italijan Kristijan Njezi je na poklon dobio sat. Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i predsednik Džokej kluba Aleksandar Peranović, bili su veoma zadovoljni posle uspešne manifestacije.

trke konja, konjičke trke
foto: Goran Anđelković

Konjičke svečanosti su bile centralni dogadjaj u Mačvi tokom vikenda, a u subotnjem programu u glavnoj trci Šabački derbi (400.000 dinara), došlo je do pada dvojice dzokeja Milana Konkolja i Miloša Milojevića Struje, koji je izvukao deblji kraj jer je imao potres mozga i bio mu je slomljen nos, pa je završio u bolnici. Srećom, Milojević se uspešno oporavlja i u nedelju je posmatrao trke u Šapcu.

L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track