ASTON MARTIN ĆE SE ŽALITI: Smatraju da je Sebastijan Fetel nepravedno diskvalifikovan
Foto: Profimedia

Bura posle trke na Hungaroringu

ASTON MARTIN ĆE SE ŽALITI: Smatraju da je Sebastijan Fetel nepravedno diskvalifikovan

Ostali sportovi -

Ekipa Aston Martin obavestila je Medjunarodnu automobilsku federaciju (FIA) da namerava da se žali na diskvalifikaciju svog vozača Sebastijana Fetela sa trke Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske, nakon što u njegovom bolidu nije imalo dovoljno goriva za uzimanje uzorka.Fetel je u nedelju popodne na Hungaroringu dobro vozio i u haotičnoj trci zauzeo je drugo mesto, iza Estebana Okona iz ekipe Alpin.

On je u nedelju uveče diskvalifikovan, nakon što je posle trke utvrdjeno da u njegovom bolidu nije imalo dovoljno goriva. Prema pravilima Formule 1, ekipe moraju da obezbede da se u svakom trenutku tokom takmičenja iz bolida može uzeti jedan litar goriva, a u bolidu broj pet Fetelovog Aston Martina bilo je 0,3 litre.

Kako je preneo Skaj, Aston Martin namerava da se žali i za to ima rok do četvrtka.

U zvaničnom izveštaju trke navodi se da je Fetel drugi, ali je zabeleženo da je poredak privremen, u iščekivanju odluke Aston Martina o žalbi.

Direktor Aston Martina Otmar Šafnauer i tehnički direktor Endru Grin rekli su da je u bolidu ostalo 1,44 litre, ali nisu uspeli da izvuku toliko goriva.

Ukoliko ostane na snazi odluka o diskvalifikaciji, aktuelni svetski šampion iz Mercedesa Luis Hamilton pomerio bi se na drugo mesto, a Karlos Sainc iz Ferarija na treće.

Hamilton bi time uvećao prednost u šampionatu na osam bodova u odnosu na vozača Red Bula Maksa Verstapena.

BEta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track