BRAVO! Rukometašice Srbije uspele da se plasiraju u polufinale EP B divizije u Gruziji
Foto: RSS

SJAJNO!

BRAVO! Rukometašice Srbije uspele da se plasiraju u polufinale EP B divizije u Gruziji

Ostali sportovi -

Ženska kadetska selekcija Srbije savladala je Italiju 28:25 (12:14) i sa prvog mesta u grupi obezbedila plasman u polufinale Evropskog prvenstva B divizije u Gruziji.

SRBIJA – ITALIJA 28:28 (12:14)

SRBIJA: Cvetković, Petrović 5, Vasić 5, Mandić 3, Milošević, Klenkovski 1, Pantović, Bjelić, Vujnović, Nedeljković, Aćimović 4, Mitrović 1, Radević 2, Ćetković 6, Ignjatović 1, Činku

ITALIJA: Ćialei, Manđone 1, Rosomando, Menegini 1, Filindeu, Kopola, Avagljano 3, Laita 5, Saraka, Girlanda 3, Egianruva, Nardomarino 2, Kabrini, Đizlimberti 5, Iamu 5, Stelato

Pred našim devojkama, očekivano nije bio nimalo lak zadatak. Dobar protivnik i pritisak da se utakmica dobije čini se da su sputale kadetkinje Srbije da pokažu sve što znaju u prvom poluvremenu. Stegnutom igrom omogućile su Italiji da preuzme inicijativu i diktira tempo u prvom delu utakmice. Dogovori na poluvremenu su urodili plodom pa smo gledali mnogo bolje izdanje Srbije posle odmora. Video se pomak u igri i konačno sredinom drugog poluvremena naše devojke su slomile otpor Italije i zaigrale onako kako znaju. Okrenule su rezultat u svoju korist, povele sa dva, pa sa tri gola razlike. Stečenu prednost nisu ispuštale do kraja utakmice i sa prvog mesta u grupi plasirale se u polufinale.

Najefikasnije u našem timu bile su Nataša Ćetković sa 6, Ana Petrović i Aleksandra Vasić su postigle po 5 golova. U ekipi Italije po pet pogodaka su postigle Đulija Laita, Aurora Đizlimberti i Čeriti Osahenje Iamu.

Za igrača utakmice u našem timu proglašena je Nataša Ćetković.

Srbija se u polufinalu sastaje sa reprezentacijom Ukrajine u petak, 13. avgusta od 15:00 časova. Drugi polufinalni par čine Holandija - Farska ostrva, a taj susret je na programu istog dana od 12:30 časova.

Zoran Barbulović

- Utakmica je po mnogo čemu jko specifična zato što je odlučivala direktno mi ili Italija za prolazak u polufinale. Uoči ove utakmice i bod nas je vodio dalje, ali pobeda bi nas vodila sa prve pozicije. Međutim ono što je bio veliki problem ovih dana je bolest mnogih igračica. Na kraju u toku zagrevanja, jedan od igrača na koje se najviše oslanjamo, desni bek Milica Aćimović je osetila povredu zadnje lože. Probala je, u prvom poluvremenu je čak i nekoliko minuta mogla da odigra, a onda smo nažalost ostali bez nje. Mislim da je i taj podatak na zagrevanju uoči utakmice uneo dosta nervoze među igračice i iz tog razloga je bilo takvo prvo poluvreme. Potpuno rastrzano, sa mnogo grešaka na sve strane i na kraju smo iz tog poluvremena čak i dobar rezultat izvukli. U poluvremenu smo uspeli da se malo sredimo, dogovorimo i vratimo u neku normalu i priča u drugom poluvreenu je bila potpuno drugačija. Ono što je meni veoma drago jeste da su ove devojke ponovo uspele da iz jednog minusa vrate rezultat u pozitivu, osvoje dva boda i privedu dobro utakmicu kraju. Ono što je još bitno jeste da su igrači koji su ušli sa klupe, imali su veoma značajnu ulogu, od golmana pa svih drugih igrača da sam ne nabrajam i doprineli ovoj pobedi.

Čeka nas utakmica protiv Ukrajine, sada već znamo protivnika. Utakmica je već po programu sutra. Gledaćemo da se što više odmorimo, zalečimo sve te probleme koje imamo i da probamo da još bolje odigramo polufinale i da sve nas obradujemo i uđemo u finale.

Nataša Ćetković

- Ponosna sam na devojke. Ovo je bila sjajana utakmica, teška, borile smo se do samog kraja, ispoštovale smo šta se od nas tražilo i nadam se sledećim pobedama i zlatnoj medalji. Spremamo se za sledeću utakmicu.

Anastasija Nedeljković

- Znali smo u šta ulazimo, Italija je jedna veoma kvalitetna reprezentacija. Prvo poluvreme smo bile malo u grču dok se nismo opustile, onda smo u svlačionici dobile i više instrukcija i krenule da radimo ono što najbolje umemo što je pokazao i rezultat. Želim da čestitam svojim devojkama, ovo je stvarno predivan osećaj i nadamo se ulasku u finale. Idemo Srbija!

Kurir sport / RSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track