ZORAN TERZIĆ OBJAVIO SPISAK ZA EP U BEOGRADU: Mama Stefana se vraća u reprezentaciju, u timu nema Brankice Mihajlović
Foto: Profimedia

EP ZA ODBOJKAŠICE

ZORAN TERZIĆ OBJAVIO SPISAK ZA EP U BEOGRADU: Mama Stefana se vraća u reprezentaciju, u timu nema Brankice Mihajlović

Ostali sportovi -

Selektor Zoran Terzić odredio je spisak odbojkašica za Evropsko prvenstvo u Beogradu koje je na programu od 18. avgusta do 4. septembra.

Na spisku selektora Terzića nalaze se tehničari Maja Ognjenović i Slađana Mirković, korektori Tijana Bošković, Ana Bjelica i Sara Carić, blokeri Milena Rašić, Stefana Veljković, Mina Popović i Jovana Kocić, libera Silvija Popović i Jelena Blagojević i primači Bianka Buša, Katarina Lazović i Bojana Milenković.

Na spisku nema primača Brankice Mihajlović koja je sa odbojkašicama osvojila bronzu na nedavno završenim OI u Tokju, a interesantno je da se u reprezentaciju vraća Stefana Veljković koja je u februaru ove godine rodila sina.

Odbojkašice, odbojka, Tokio 2020
foto: Profimedia

Izabranice Zorana Terzića igraju u grupi A, a tu se nalaze još i Rusija, Belgija, Azerbejdžan, Francuska i Bosna i Hercegovina.

Prvi meč odigraće protiv Bosne i Hercegovine, u četvrtak od 17.00, u beogradskoj "Štark areni".

Drugi meč na programu je 21. avgusta (21.00) protiv Francuske, a dan kasnije na programu je utakmica sa Belgijom (20.00).

Azerbejdžan će protivnik biti u četvrtom meču 24. avgusta (20.00), a poslednji meč u grupi Srbija igra protiv Rusije 25. avgusta (20.00).

Odbojkašice imaju nameru da potvrde dominaciju u Evropi, a ovog puta napadaju treće uzastopno zlato, četvrto ukupno, i to na domaćem terenu.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice održava se od 18. avgusta do 4. septembra, u Srbiji, Bugarskoj, Rumuniji i Hrvatskoj.

Polufinala i borbe za medalje igraće se u Beogradu.

(Kurir sport/OSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track