SRPKINJE FURIOZNE U BEOGRADU: Naše devojke PREGAZILE Bosanke i počele odbranu evropske krune
Foto: Starsport©

evropsko prvenstvo

SRPKINJE FURIOZNE U BEOGRADU: Naše devojke PREGAZILE Bosanke i počele odbranu evropske krune

Ostali sportovi -

Odbojkašice Srbije pobedom protiv Bosne i Hercegovine 3:0 (25:11, 25:18, 25:14), počele su učešće na Evropskom prvenstvu, na kom će pokušati da osvoje treću uzastopnu zlatnu medalju.

Držale su se gošće samo do 3:3 u prvom setu, kada je na scenu stupila Tijana Bošković koja je odservirala tri asa u nizu.

Do kraja seta je konstantno rasla prednost naših devojaka, pa su prvi deo igre rešile u svoju korist - 25:11.

Bosna je pružila jači otpor u drugom setu. Imale su čak u jednom trenutku i tri poena prednosti, držale se do 13:13, kada osvajačice bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju preuzimaju potpunu kontrolu i rutinski dobijaju drugi set.

Sličan scenario viđen je i u trećem setu. Dobile su gošće uvodna dva poena, ali je onda usledila serija Srbije 5:0. Do kraja su aktuelne šampionke Evrope samo uvećavale prednost i došle do sigurnog trijumfa.

Selektor Zoran Terzić je dao šansu svim devojkama, a istakla se Tijana Bošković sa 18 poena.

Srbija u subotu igra meč drugog kola protiv selekcije Francuske.

Prvi set

Srbija je od starta uspela da nametne svoji ritam igre. Videli smo tri asa Tijane Bošković i pet vezanih poena našeg tima, koji jer sredinom prvog dela meča vodio 15:7

Tijana Bošković je veoma raspoložena i ima već četiri asa. Naš tim je mnogo bolji u igri u polju i na mreži, pa je prvi deo meča rešen rezultatom 25:11.

Drugi set

Bosna je u drugom setu igrala mnog bolje. Povela je 5:4, 9:7, da bi se potom igralo poen po poen. Srbija je stekla dva poena prednosti 15:13, a zatim i 20:16.

U završnici seta Srbija je popravila prijem servisa i igru u polju i rutinski privela i drugio set kraju 25:18.

Odbojkašice Srbije
foto: Starsport©

Treći set

Bosna i Hercegovina je povela 2:0, a tim selektora Terzića je zatim napravio seriju 8:1. Srbija je u narednom periodu održavala stečenu prednost, koja se povećavalaq do konačnih 25:14

Tok meča

Nema sumnje da su aktuelne evropske šampionke i bronzane sa nedavno završenih Olimpijskih igara u Tokiju favorit na ovom meču.

Izrabanice selektora Zorana Terzića imaju veliki motiv da pobedom počnu takmičenje i tako jasno stave do znanja rivalkama šta ih čeka.

Ono što je zanimljivo za ovu utakmicu je to da ćemo imati priliku da gledamo duel sestara Bošković, Tijane na jednom i Dajane na drugoj strani.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track