NEMILOSRDNA SRBIJA OSTVARILA I DRUGI TRIJUMF! Odbojkašice uz ovacije Arene razbile Francusku VIDEO
Foto: Starsport

evropsko prvenstvo

NEMILOSRDNA SRBIJA OSTVARILA I DRUGI TRIJUMF! Odbojkašice uz ovacije Arene razbile Francusku VIDEO

Ostali sportovi -

Odbojkašice Srbije ostvarile su drugu pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto su u beogradskoj Areni savladali Francusku u tri seta 25:14, 25:13, 25:16 za 69 minuta igre.

Srbija je bila bez slabog mesta u igri, aiko je očigledno da je razlika između dva tima ogromna, u korist prvakinja Evrope i sveta i bronzanih sa Olimpijskih igara u Tokiju, koje su imale podršku 5.000 gledalaca.

Francuska je samo u prvom delu prvog seta bila ravnopravna i do rezultata 6:5, držala je priključak. Prva serija Srbije donela nam je u prvom setu prednost od 10:5 i pokazalo kako će meč teći. Srbija je od tada potpuno držala konce igre u svojim rukama. Igra u polju i na prijemu bila je stabilna, Maja Ognjenović je odlično razigravala saigračice, a blok je bilo neprelazan.

Najefikasnija u našim redovima bila je Tijana Bošković sa 20 poena, Bojana Milenković je osvojila 12, a Mina Popović i Milena Rašić po šest.

Srbiju u nedelju od 20 sati očekuje meč sa Belgijom.

Odbojkašice Srbije
foto: Starsport©

Prvi set

Dobar početak meča, sa dužim poenima i jednim čelendžom naše klupe. U prvim poenima napadi su znatno uspešniji od bloka na obe strane mreže. Srbija je prva došla do dva poena prednosti, bilo je 5:3.

Posle akcije Milene Rašić poveli smo 8:5, Maja Ognjenović je odlično razigravala korektore i srednje blokere, a posle bloka prvi put smo stigli do četiri poena prednosti 9:5.

Tijana Bošković nezaustavljivo osvaja poene za Srbiju, nemaju protivnice rešenje za našeg korektora. Od sredine prvog seta naš tim je pročitao igru protivnika i povećavao prednost.

Najlepši i najneizvesniji poen u prvom setu dobila je Francuska, ali je prvi deo igre okončan ubedljivim trijumfom naše selekcije 25:14.

Odbojkašice Srbije
foto: Starsport©

Drugi set

Tamo gde je stala u prvom, Srbija je nastavila početkom drugog seta. Formirana je prednost od 3:0 i zatim je sve bilo mnogo lakše. Naša igra u polju, bila je za udžbenike. Srbija je polovinom drugog seta imala 10 poena prednosti pa je selektor Zoran Terzić izmenama želeo da razigra i ostatak tima. Ulazak Stefane Veljković publika u Areni je pozdravila ovacijama.

U drugom setu raspoložena je bila Bojana Milenković, koja je osvojila nekoliko poena blokom na mreži, ali treba pohvaliti igru našeg tima su svim segmentima.

Srbija je drugi set dobila rezultatom 25:13.

odbojka, Srbija, odbojkašice Srbije
foto: Starsport

Treći set

Nešto neizvesnije bilo je na startu trećeg seta. Francuska je povela 4:2, ali su Bošković napadom i Rašić blokom donele izjednačenje, a Bojana Milenković preokret i vođstvo.

Serija našeg tima 7:2, donela nam je vođstvo 9:6.

odbojka, Srbija, odbojkašice Srbije
foto: Starsport

Naše odbojkašice su dobre u polju, veoma požrtvovane i to nam je donelo prednost 17:10, koja je praktično odredila sudbinu i ovog trećeg seta, koji je okončan rezultatom 25:16.

odbojka, Srbija, odbojkašice Srbije
foto: Starsport

Tok meča

Izabranice selektora Zorana Terzića odbranu titule počele su ubedljivom pobedom nad reprezentacijom Bosne i Hercegovine sa 3:0 (25:11, 25:18, 25:14) u prvom meču grupe A na Evropskom prvenstvu.

Na drugoj strani, selekcija Francuske je takmičenje počela porazom od Rusije sa 3:1 (25:19, 14:25, 25:20, 25:18).

U grupi A su još selekcije Belgije i Azarbejdžana koje su u prvom meču odigrake 3:0 (25:13, 26:24, 25:13).

Milena Rašić istakla je da podrška sa tribina u Beogradu mnogo znači odbojkašicama, koje se bore da osvoje treće uzastopno zlato na prvenstvu Evrope.

„Sjajan je osećaj igrati ponovo pred publikom. Hvala svima što su došli da nas podrže. Drago mi je da smo maksimalnom pobedom na lep način počele prvenstvo. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu pokazivati sve bolje igre“, rekla je Milena.

„Veliki je plus što igramo pred našim navijačima. Imale smo malo vremena između Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva, ali dovoljno da odmorimo i koncentrišemo se na ovo što nas čeka. U dobroj smo formi, a biće sve bolje“.

Srbija se nada trećem uzastopnom zlatu na prvenstvu Evrope, četvrtom u istoriji. Rašićeva u svojoj kolekciji ima dva – bila je u timu 2011. kada je osvojeno prvo i 2017. kada je kao kapiten podigla pehar.

„Sigurno smo jedni od favorita, jer smo dvostruki uzastopni prvaci, ali dovoljno smo iskusne da taj pritisak ostavimo sa strane i da ga ne osećamo na terenu. Verujem da će tako biti i tokom celog prvenstva“, dodala je Milena.

Utakmica Srbije i Francuske u Beogradu počinje u 21 čas

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja