ODBOJKAŠICE PROTIV AZERBEJDŽANA ZA POTVRDU DOMINACIJE U GRUPI A: Srpkinje merkaju 20. uzastopnu pobedu na EP
Foto: Starsport©

Novi list

ODBOJKAŠICE PROTIV AZERBEJDŽANA ZA POTVRDU DOMINACIJE U GRUPI A: Srpkinje merkaju 20. uzastopnu pobedu na EP

Ostali sportovi -

Odbojkašice Srbije u Beogradskoj Areni, na četvrtoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva imaju priliku da ostvare i 20. uzastopnu pobedu na šampionatu starog kontinenta.

Poslednji put je Srbija na Evropskom prvenstvu izgubila 2015. godine i od tada je vezala 19 trijumfa, što je našim devojkama donelo i dve uzastopne titule šampiona.

Naravno, ne treba se zaustavljati niti postavljati granice, a za početak je bitno da izabranice Zorana Terzića protiv odbojkašica iz Azerbejdžana potvrde ulogu apsolutnog favorita. Današnji protivnik Srbije izgubio je na sva tri meča u dosadašnjem toku prvenstva bez ijednog osvojenog seta, a činjenica je da će večeras imati najteži zadatak do sada.

odbojkašice
foto: Starsport©

Međutim, selektor Terzić je posle pobede nad Belgijom (3:0, u nedelju), ujedno i pred meč sa Azerbejdžanom upozorio igračice pred nastavak turnira.

- Pobeda, ali za razliku od meča sa Francuskom zadovoljstvo je preraslo u, ne mogu da kažem ni nezadovoljstvo, nego nešto mnogo gore - a ta reč nije za kamere. Ovako se ne igra, ovako se gubi Evropsko prvenstvo - ljutito je istakao Terzić koji je dodao da je Azerbejdžan verovatno najslabija ekipa u grupi.

Zoran Terzić
foto: Starsport©

Zato nema razloga da ne verujemo da će već večeras od 20 časova biti znatno zadovoljniji.

Tijana zadovoljna pred Azerbejdžan

Tijana Bošković je jedna od najboljih odbojkašica na svetu, a na Evropskom prvenstvu je očekivano glavno napadačko oružje Srbije. Ona veruje da nema razloga za paljenje lampica i alarma.

- Nije ovo bilo naše najbolje izdanje, ali s obzirom na to da je ritam utakmica izuzetno težak, ne možemo baš uvek da budemo na najvišem nivou. Ono što je bitno je da smo ostvarile treću uzastopnu pobedu. Bila je izuzetno teška utakmica, iako smo dobile maksimalnim rezultatom.

Odbojka, odbojkašice, Bjanka Buša, Maja Ognjenović, Brankica Mihajlović, Tijana Bošković
foto: Cev.lu

(Aleksandar Knežević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track