SRPSKE ODBOJKAŠICE NEMILOSRDNE NA PRVA TRI MEČA PRVENSTVA EVROPE Tijana Bošković ih predvodila sa čak 59 poena!
Foto: Profimedia

FurioznO

SRPSKE ODBOJKAŠICE NEMILOSRDNE NA PRVA TRI MEČA PRVENSTVA EVROPE Tijana Bošković ih predvodila sa čak 59 poena!

Ostali sportovi -

Naše dame tri puta sa po 3:0 samlele Bosanke, Francuskinje i Belgijanke.

Uraganski su započele odbojkašice Srbije Evropsko prvenstvo koje se održava u Beogradu u Kombank dvorani, ali i u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji. Srpkinje nisu ni promil šansi ostavile rivalkama u prva tri kola grupe A. Sve tri dosadašnje prepreke, naše lavice su lagano preslišale. Ali najveće zasluge idu mladoj Bilećanki, Tijani Bošković, koja je na sva tri meča imala dvocifren učinak!

Prvo su pale Bosanke sa 3:0, a Tijana je postigla 12 poena. Već u narednom sa Francuskinjama je pokazala zašto je najbolja odbojkašica sveta i zabeležila je 20 poena. U trećem kolu, savladane su Belgijanke takođe sa 3:0 u setovima, a Boškovićeva je dobacila do, za sada rekordnih 27 poena. Tako je Hercegovka u prva tri meča osvojila 59 poena!

odbojka, odbojkašice, Tijana Bošković, Maja Ognjenović, Bianka Buša
foto: Profimedia

Srpske odbojkašice na čelu sa najboljim poenterom dosadašnjeg toka šampionata za Srbiju, Tijanom Bošković, imaju priliku da nastave ovaj trijumfalan niz već večeras protiv Azerbejdzana u Kombank Areni od 20 sati.

Peti napadač i osmi poenter Tijana Bošković je ovim učinkom od 59 poena na tri uvodna meča na Evropskom šampionatu među 10 najuspešnijih. Peti je napadač i osmi poenter prvenstva. Najubojitija je Švedanka Izabela Hak sa 113 poena, koja je i najbolji napadač.

Kurir/sport D.Lučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track