SKANDAL BEZ PRESEDANA! Ustaška zastava usred Beograda na Evropskom prvenstvu u odbojci! FOTO
Foto: Printscreen/Instagram

nedopustivo

SKANDAL BEZ PRESEDANA! Ustaška zastava usred Beograda na Evropskom prvenstvu u odbojci! FOTO

Ostali sportovi -

Veliku grešku je primetila Hrvatica koja je fotografiju ozloglašne zastave objavila na Instagramu.

Organizacija Evropskog prvenstva u odbojci koje se od 18. avgusta održava u četiri države među kojima je i Srbija, do sada je protekla u odličnom redu i bez greške, sve do ovog vikenda kada je primećen veliki propust koji je javnosti otkrila jedna hrvatska odbojkašica.

Nakon što je grupnu fazu odigrala u Zadru, reprezentacija Hrvatske je u petak popodne stigla u Beograd gde će odigrati završnicu takmičenja, a po dolasku u hotel u koji je smeštena delegacija naših komšija, Samanta Fabris, korektorka ove ekipe, na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj se ispod italijanske vidi i ustaška NDH zastava tamo gde je trebalo da bude zastava Hrvatske.

Razlika između dve zastave je jasna, raspored crvenih i belih kockica na grbu je drugačiji, a Beograd je verovatno poslednje mesto na kojem je ovakva greška smela da se dogodi. Da stvar bude još gora, pitanje je da li bi bilo ko uopšte primetio da je umesto crvene kockice, prva po redu bela, da to nije učinila najbolja poenterka Hrvatske.

Čitava situacija postaje još neverovatnija kada se zna da nije prvi put da se ista greška dešava ovog leta pošto je pogrešna zastava odštampana na dresovima fudbalske reprezentacija Hrvatske u kojima su njeni fudbaleri igrali na Evropskom prvenstvu održanom u junu i julu. "Vatreni" su pogrešnu zastavu na grudima nosili na mečevima grupne faze protiv Engleske, Češke i Škotske, pre nego što je zastava promenjena.

Samanta Fabris, odbojka, Ustaše, Hrvatska, Beograd, EP
foto: Printscreen/Instagram

OSS: Greška brzo ispravljena

Iz Odbojkaškog saveza Srbije su za Kurir potvrdili da su svesni da je greška postojala i da se ustaška zastava pojavila u video sali hotela, ali je istaknuto da odgovornost u celoj situaciji nije njihova. Takođe, iz Saveza napominju da je propust odmah ispravljen i da je zastava ekspresno zamenjena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track