FURIOZNA SRBIJA NA TRI KORAKA OD ZLATA: Odbojkašice preslišale Mađarsku i zakazale novi duel sa Francuskom VIDEO
Foto: Starsport©

osmina finala

FURIOZNA SRBIJA NA TRI KORAKA OD ZLATA: Odbojkašice preslišale Mađarsku i zakazale novi duel sa Francuskom VIDEO

Ostali sportovi -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije maksimalnim je rezultatom savladala Mađarsku 25:20, 25:19, 25:17 i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, čija se završnica igra u Beogradskoj areni.

Srbija će se u četvrtfinalu 1. septembra sastati sa selekcijom Francuske koja je posle pet setova savladala Hrvatsku 3:2. Srbija je već igrala protiv Francuske i u meču grupne faze slavila 25:14, 24:13, 25:16, u meču posle kojeg je selektor Terzić igru našeg tima ocenio kao pametnu, jer kako je rekao, nije želeo da upotrebi reč perfektno.

Što se tiče meča protiv Mađarske, razlika u klasi bila je očigledna od prvog momenta. Srbija je povela 21:9, posle čega je usledio prvi ozbiljniji pad u igri tokom ovog šampionata, pa je protivnik na kraju seta uspeo da osvoji čak 20 poena.

Ekipe su u prvom delu drugog seta igrale u serijama, a posle jedne od njih Srbija je stekla četiri poena prednosti 14:10. Odličnim servisima prednost je povećavana, a drugi deo igre okončan je rezultatom 25:19.

Mađarice su svesne sange srpskog tima, ali je evidentno da su posle lošeg starta u većem delu meča uživale na terenu. Srbija je sa druge strane, serijom od četiri poena povela 5:2 početkom trećeg perioda i već tada je bilo jasno u kom pravcu ide meč, koji je dva puta prekidan zbog problema sa semaforom i tehnikom i Areni, u kojoj je bilo nekoliko hiljada navijača.

Pošto je igra nastavljena naš tim je demonstrirao maksimalnu ozbiljnost i posle 20 poena Tijane Bošković bilo je 16:10. Greškama naših odbojkašica Mađarice su priše na četiri poena zaostatka, 19:15. To je međutim, bio poslednji trzaj Mađarica, jer do kraja seta nije bilo neizvesnosti.

Odbojkašice Srbije
foto: Starsport©

Prvi set

Od starta meča evidentna je razlika u kalasi dva tima. Srbija je odmah povela 6:1 i jasno stavila do znanja rivalu, šta joj je cilj. Mađarice su napravile tri greške u uvodu meča, što je uz blok i dobru igru u polju donela prednost 12:5.

Mađarice su evidentno pomalo impresionirane rivalom i atmosferom, pred nekoliko hiljada gledalaca u Areni, pa i kada bi dobro primile servis usledile bi greške ili prilika za kontru Srbije.

Kolika je ozbiljnost našeg tima ilustruje podatak da se bori za svaku loptu, iako je prednost ogromna i nema nikakve dileme, kako će se set završiti.

U završnici seta Mađarice su došle do igre, vezale seriju poena igrala se odbojka, ali je Srbija i pored evidentnog pada set završila rezultatom 25:20.

Drugi set

Odbojkašice Srbije
foto: Starsport©

Mađarice su povele na startu seta, ali je Srbija na servis Bojane Milenković prvi uspela da stekne dva poena prednosti, bilo je 5:3. Mađarice suz tada vezale tri poena i napravile preokret.

Ekipe su u prvom delu drugog seta igrale u serijama, a posle jedne od njih Srbija je stekla četiri poena prednosti 14:10. Do te, pa i veće razlike, naš tim je došao odličnim servisima.

Mađarice su imale mnogo problema sa prijemom servisa, a posle bloka Maje Ognjenović bilo je 19:13, pa do kraja seta nije bilo neizvesno 25:19.

Odbojkašice Srbije
foto: Starsport©

Treći set

Srbija je serijom od četiri poena povela 5:2. Naš tim održava prednost od nekoiliko poena i rutinski korača ka četvrtfinalu. Pri rezultatu 11:8 u Areni je zbog problema sa semaforom drugi put tokom meča usledila višeminutna pauza koja je iznervirala i igračice i trenere, dok su se navijači dobro zabavljali.

Odbojkašice Srbije
foto: Starsport©

Pošto je igra nastavljena naš tim je demonstrirao maksimalnu ozbiljnost i posle 20 poena Tijane Bošković bilo je 16:10. Greškama naših odbojkašica Mađarice su priše na četiri poena zaostatka, 19:15. To je međutim, bio poslednji trzaj Mađarica, jer do kraja seta nije bilo neizvesnosti. Na kraju 25:17.

Odbojkašice Srbije
foto: Starsport©

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva u Beogradu sa maksimalnim učinkom kao prvoplasirana u Grupi A.

Na drugoj strani Mađarice su savladale samo Slovakinje u grupi C. Četvrto mesto obezbdila im je Belotusija koja je u poslednjem kolu savladala Slovačku posle preokreta jer su gubile 2:0 i tako eliminisale Slovakinje.

Prema žrebu pobednik ovog duela sastaće se sa pobednikom meča između selekcija Hrvatske i Francuske koja je bila trećeplasirana u našoj grupi.

Utakmica odbojkašica Srbije i Francuske počinje u 20 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track