VIŠE OD 1.500 TAKMIČARA: Održan četvrti Subotički polumaraton
Foto: Kurir

u sklopu proslave dana grada

VIŠE OD 1.500 TAKMIČARA: Održan četvrti Subotički polumaraton

Ostali sportovi -

Više od 1.500 trkača svih generacija iz 17 zemalja učestvovalo je na 4. Subotičkom polumaratonu.

Više od 1.500 trkača svih generacija iz 17 zemalja učestvovalo je na 4. Subotičkom polumaratonu.

Pod sloganom "Trči kroz istoriju" sportisti i rekreativci svih generacija takmičili su se u trkama na pet, deset i 21.5 kilometara. Pre njih organizovane su dečje trke.

Izuzetno organizovani 4. Subotički polumaraton opravdao je očekivanja. Lep dan i dobro raspoloženje na svakom pedlju trase trčanja, raspoređeni volonteri, sve besprekrorno i kao podmazano! Uoči trka ulicama grada održan je blok dečjih trka "Active kids run" među kojima i trka beba u kolicima.

Iako je padala kiša i pretila da poremeti planove organizaorima i takmičarima, jutro je bilo druga priča - sunčan,a ne previše topao dan, odgovarao je takmičarima, ali onima koji su samo želeli da testiraju svoje mogućnosti a kao nagradu dobiju medalju oko vrata.

U polumaratonskoj trci (21km) najbolji je bio Velimir Bojović iz Beograda koji je stazu istrčao za 1:14:21.

- Prvi put trčim u Subotici i bilo je zaista divno. Ovo je fantastično, kao u Evropi. Ovde svi navijaju pored staze, a to retko gde možete da vidite u Srbiji. Ipak je kultura na severa drugačija. Prezadovoljan sam. Inače, moj rekord je daleko bolji od današnjeg vremena, ali sam postavio novi rekord Subotičkog polumaratona i zaista sam srećan - kaže Bojović.

U trci je učestvovalo čak 1.500 takmičara iz 17 zemalja, a prvi takmičar koji je ušao u cilj je bio Maksim Puškar iz Subotice koji je istrčao stazu od pet kilometara u vremenu 15:24.

- Očekivao sam da ću biti brži, ali juče sam imao jaku trku i ostvario 19. rezultat u Evropi trenutno do 18 godina. Bavim se atletikom i ove godine sam bio tri puta državni prvak i dva puta sam bio drugi u Srbiji do 20 godina. Sledeće godine ću juriti normu za Svetsko – kaže Maksim.

Subotički polumaraton je uvertira za proslavu Dana grada.

Kurir sport / subotica.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja