MOJE JE DA IH UPOZORAM DA OVAKO NE VALJA! Terzić opominje odbojkašice pred četvrtfinale sa Francuskom
Foto: Starsport©

rekcija

MOJE JE DA IH UPOZORAM DA OVAKO NE VALJA! Terzić opominje odbojkašice pred četvrtfinale sa Francuskom

Ostali sportovi -

Selektor Srbije Zoran Terzić nije blistao od sreće ni posle maksimalne pobede protiv Mađarske u osmini finala 32. Evropskog prvenstva.

Kormilar evropskih i svetskih šampionki pohvalio je igru Francuske, narednog rivala naše selekcije u četvrtfinalu, koje je na programu u sredu od 20 časova.

„Devojke uglavnom imaju običaj da igraju, do onog momenta kad vide da utakmicu mogu da dobiju bez nekog preteranog truda, motivacije i želje… I onda kreću da igraju ovako, kao što su igrale u ostatku utakmice. Moje je da ih upozorim da to ne valja, da izlazak iz ritma može da bude poguban za neke naredne utakmice, da jednostavno nesigurnost se uvlači u ekipu i tako dalje. A njihovo je da i dalje igraju tako, šta ja tu mogu više!“, rekao je Terzić.

Selektor Srbije pohvalio je mladu reprezentaciju Francuske, koja je naredni rival evropskih i svetskih šampionki na 32. Evropskom šampionatu u Beogradu.

„One su ubedljivo najprijatnije iznenađenje za mene na ovom Evropskom prvenstvu. U smislu kakva im je ekipa i kako odbojkaški izgledaju, a koliko lepo igraju i koliko su mladi. Vidi se da ih spremaju za Pariz, za Olimpijske igre 2024. i to je ono što je svojstveno Francuzima na velikim takmičenjima… Evidentno je da su odlučili da i od odbojkašica naprave jednu odličnu ekipu za naredne Igre“, rekao je na kraju Terzić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track