LEPE KAO SAN, SRPKINJE KOJE IGRAJU ZA ŠVEDSKU: Sestre bliznakinje Aleksandra i Rebeka su obeležile odbojkaško EP!
Foto: Instagram

hit

LEPE KAO SAN, SRPKINJE KOJE IGRAJU ZA ŠVEDSKU: Sestre bliznakinje Aleksandra i Rebeka su obeležile odbojkaško EP!

Ostali sportovi -

Plavokose lepotice koje imaju naše poreklo sa svojom reprezentacijom obezbedile plasman u četvrtfinale

Švedska igra na srpski pogon! Glavnu reč u ženskoj odbojkaškoj selekciji te zemlje vode dve igračice srpskog porekla, sestre bliznakinje Aleksandra i Rebeka Lazić.

Najveće iznenađenje Evropskog prvenstva za žene u odbojci napravila je selekcija Švedske koja je sa 3:2 pobedila favorizovanu Bugarsku i obezbedila plasman u četvrtfinale, gde će igrati u utorak veče protiv Holandije.

Pobednički poen protiv Bugarki u prepunoj dvorani u Sofiji osvojila je Aleksandra Lazić.

- Ponosna sam na sve. O ovom sam sanjala otkad sam počela da se bavim odbojkom. Bila sam mirna u poslednjem poenu. Pomislila sam - za ovo treniraš! Izabela Hak je pokušala da poentira, ali je bila izblokirana. U tom prenutku sam rekla sebi, sad moraš da osvojiš poen. Još sanjam - otkrila je Aleksandra Lazić koja je u meču protiv Bugarske upisala 16 poena.

Aleksandra i Rebeka Lazić rođene su 24. septembra 1994. godine u mestu Lenhovda. Deca su srpskih iseljenika u Švedsku. Obe igraju odbojku od malih nogu i obe na pozicijama primača servisa, visoke su 188 cm.

Jedini znak raspoznavanja između njih dve, jeste broja na dresu. Aleksandra nosi broj 11 i član je poljskog Žešova, a Rebeka "devetku" i igra za francuski Roševil.

Aleksandra i Rebeka su zaljubljene i to u kolege, odbojkaše. Aleksandri je srce uzeo Josip Pribanić, bič-volej igrač iz Poreča u Hrvatskoj.

Sa druge strane, Rebeka je u vezi sa belgijskim odbojkašem Žilom Lombaom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track