PALI BROJNI REKORDI NA KOPAONIKU: Spektakularne trke i veliki uspeh predstavnice naše kompanije!
Foto: Privatna Arhiva

sjajno druženje

PALI BROJNI REKORDI NA KOPAONIKU: Spektakularne trke i veliki uspeh predstavnice naše kompanije!

Ostali sportovi -

Više od 600 sportista posetilo srpsku planinsku lepoticu tokom vikenda

Rekordan broj učesnika, sjajni sportski rezultati i odlično druženje obeležili su vikend za nama, u kome su se na terenima Nacionalnog parka održale dve sportske manifestacije -biciklistički maraton ”Tri strane Kopaonika” i trka ”Trail race Kopaonik”. Ove dve manifestacije čine krunu letnje sezone na našoj najpoznatijoj planini.

Tamara Jevrić
foto: Privatna arhiva

Veliki uspeh postigla je Tamara Jevrić iz naše kompanije "Adria-Media group" koja je osvojila drugo mesto u kategoriji dama od 30 do 40 godina.

Preko 600 učesnika tokom dva sportska dana imalo je priliku da upozna terene Nacionalnog parka Kopaonik, a čak ni promenljivo vreme nije uspelo da pokvari raspoloženje i poremeti planove, pe su oboreni i mnogi lični, ali i rekordi u broju učesnika koji su nastupili na stazama biciklističkog maratona.

Kopaonik
foto: Privatna Arhiva

Najposećeniji letnji vikend na Kopaoniku, u subotu 28. avgusta, otvorila je trail trka ”Trail race Kopaonik” na kojoj je nastupilo blizu 300 učesnika iz gotovo svih krajeva Srbije. Pred učesnicima su bile izmenjene staze u odnosu na prošlogodišnje izdanje trke, a koje su za cilj imale da ih upoznaju sa novim predelima Nacionalnog parka Kopaonik.

Miloš Rajičević i Ivana Teofilović bili su najbrži učesnici u muškoj i ženskoj konkurenciji na kraćoj stazi u dužini od 7km, dok su Đuro Borbelj i Katarina Pohlod bili najbrži učesnici na dužoj stazi od 15km.

Kopaonik
foto: Privatna Arhiva

Istog dana u Dolini sportova održana je dečija trka ”Trail race Kopaonik” na kojoj se okupio veliki broj mališana starosti od 2 do 12 godina.

Nedelju, 29. avgust obeležilo je najmasovnije brdsko-biciklističko druženje poznatije kao ”Tri strane Kopaonika” koje je okupilo preko 320 učesnika na biciklističkim stazama različitih dužina ”Beli meda”, ”Jela” i ”Pančić”

Kopaonik
foto: Privatna Arhiva

Na najkraćoj stazi ”Beli meda” dužine 20k m pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su Emir Koca i Marija Bajeva. Na stazi ”Jela” dužine 35 km, prvo mesto osvojio je Marko Stanimirović u muškoj, dok je prvo mesto u ženskoj konkurenciji pripalo je učesnici Andrijani Anastasovskoj.

Očekivano, najveća sportska borba odvila se na najdužoj stazi maratona, stazi ”Pančić” gde je u izuzetno jakoj muškoj konkurenciji prvo mesto pripalo Aleksandru Romanu, dok je kod kod žena prvo mesto osvojila Ivana Kostić.

Kopaonik
foto: Privatna Arhiva

”Tri strane Kopaonika” ove godine ugostili su i učesnike na električnim biciklama (E-BIKE kategorija) što je ujedno i prvi put da se na domaćim trkama pojavljuje i ova dodatna kategorija koja je doživela pravi bum u svetu proteklih godina.

”Tri strane Kopaonika” i ”Trail race Kopaonik” održavaju se uz podršku Nacionalnog parka Kopaonik, Opštine Raška i Brus i JP Skijališta Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track