LEGENDA ODLUČILA DA SE POVUČE: Kimi Raikonen na kraju sezone završava karijeru u F1
Foto: AP

kraj

LEGENDA ODLUČILA DA SE POVUČE: Kimi Raikonen na kraju sezone završava karijeru u F1

Ostali sportovi -

Proslavljeni vozač Formule 1 Kimi Raikonen saopštio je večeras da će na kraju sezone završiti karijeru.Finac, trenutno vozač ekipe Alfa Romea, osvojio je 2007. godine titulu u šampionatu Formule 1, a ukupno je u karijeri ostvario 21 pobedu.

"To je to. Ovo će biti moja poslednja sezona u Formuli 1. Ovo je odluka koju sam doneo prošle zime. Nije bila laka odluka, ali posle ove sezone vreme je za nove stvari. Iako sezona još uvek traje, želim da se zahvalim svojoj porodici, svim svojim timovima, i svima koji su uključeni u moju karijeru, a posebno navijačima, koji su navijali za mene sve vreme. Formula 1 se za mene završava, ali u životu postoji mnogo stvari, koje želim da doživim i uživam. Vidimo se posle svega ovoga", napisao je 41-godišnji vozač na Instagram nalogu.

Raikonen je u šampionatu debitovao 2001. godine na Velikoj nagradi Australije, vozeći za ekipu Zaubera.

Nakon Zaubera pet godina je vozio za Meklaren, a jedinu titulu osvojio je u Ferariju.

Zatim je napravio pauzu u Formuli 1, nastupajući u reliju, a u šampionat se vraća 2012. godine, kada je postao član Lotusa.

Od 2014. godine vozio je ponovo za Ferari, iz kojeg je 2019. godine prešao u Alfa Romeo.

Ove sezone osvojio je dva boda u takmičenju, dok je u dosadašnjoj karijeri na 344 trka zabeležio 103 pobednička postolja i 18 pol pozicija.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track