BOKSERSKA ELITA U SUBOTICI: Neustrašivi Sara i Rastko na tronu 39. "Vojvođanske zlatne rukavice"
Foto: BSS

tradicionalna manifestacija

BOKSERSKA ELITA U SUBOTICI: Neustrašivi Sara i Rastko na tronu 39. "Vojvođanske zlatne rukavice"

Ostali sportovi -

Spektaklom na Gradskom trgu u Subotici, ispred velelepnog zdanja Narodnog pozorišta okončan je 39. po redu i jedan od najjačih bokserskih turnira u Evropi u juniorskoj konkurenciji - "Vojvođanska zlatna rukavica".

Za naslov šampiona turnira koji je ugledao svetlost dana daleke 1980. godine borilo se preko 200 boksera iz 20 zemlja sveta, od toga 20 takmičara iz Srbije. Turnir je održan od 1. do 5. septembra 2021. u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i TK Spartak iz Subotice..

Subotica je okupila boksersku elitu u ovom uzrastu, a "Vojvođanska zlatna rukavica" bila je sjajna priprema kao i veliki test za mlade snage boksa uoči Evropskog prvenstva za mlade koje se održava od 13. do 24. oktobra u Budvi.

1 / 4 Foto: BSS

Finalnim borbama, dodelom trofeja i intoniranjem himne “Bože pravde” okončano je jedno od najboljih i najcenjenijih takmičenja za juniore u bokserskom svetu. U muškoj konkurenciji „Vojvođansku zlatnu rukavicu“ osvojio je reprezentativac Srbije Rastko Simić koji je u finalnoj borbi u kategoriji do 75 kg savladao reprezentativca Bugarske Vilijama Čolova 5:0.

Kod dama pobedničko postolje pripalo je reprezentativki Srbije Sari Ćirković koja je u finalnoj borbi u kategoriji do 50 kg bila bolja od predstavnice Rusije Sofike Čerepenine 5:0.

Trofeje im je uručio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić. Osvajač „Vojvođanske zlatne rukavice“, Rastko Simić, proglašen je i za najboljeg domaćeg takmičara. U konkurenciji juniorki, za najbolju domaću takmičarku proglašena je Sara Škapik, a njoj je nagradu uručila član Gradskog veća Grada Subotice zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić.

Za najbolju stranu takmičarku proglašena je Amineva Azaliia iz Rusije, njena zemljakinja Kirienko Anastasija je najbolja tehnicarka, dok su najborbeniji par u ženskoj konkurenciji Bojana Gojković iz Crne Gore i Alina Puškar iz Rusije.

Najbolji strani takmičar je Bugarin Radoslav Rosenov, najbolji tehničar turnira Gruzijac Đorđi Zorzoliani, dok je najborbeniji par Bozorboi Matuakubov UKR - Đoel Karlo Anđeloni ITA. Najbolji sudija turnira je Rumun Mihail Jon, a pehar namenjen najboljem domaćem sudiji osvojila je Jovana Ugrenović.

Nagrade su pored Gradonačelnika Bakića i Nataše Aleksić uručili i Marko Gašić (predsednik VBS), Željko Mrdaković (potpredsednik VBS), Mirko Antelj (predsednik BK Spartak), Rade Krstić (potpredsednik BK Spartak), Teodora Ostojić (članica sekretarijata BSS), Džon Vajt Wait (instruktor AIBA za sudije R&J) i Viorel Sima iz Rumunije (tehnicki delegat ispred EUBC).

Zahvaljujući dobrom radu i tradiciji “Vojvođanska zlatna rukavica” dobila je podršku od Svetske bokserske federacije i bila je domaćin polaganja za međunarodne licence za sudije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track