61. MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA KROZ SRBIJU: Poljak Alan Benašek "poveo kolo"
Foto: Info-centar BS Srbije

bravo

61. MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA KROZ SRBIJU: Poljak Alan Benašek "poveo kolo"

Ostali sportovi -

Poljski biciklista Alan Benašek, trijumfovao je u prvoj etapi 61. Međunarodne biciklističke rke "Kroz Srbiju" i nponeo je "žutu majicu" vodećeg u generalnom plasmanu!

Poljak je deonicu od Požarevca do Mionice dugu 147, 6 kilometara prevezao za 3 časa, 21 minut i dve sekunde vozeći prosečnom brzinom većom od 43, 5 kilometara!

Drugo mesto pripalo je Slovencu tilenu Finkštu iz ljubljanske ekipe Gusto Santik, a treće Tristanu Delakroi.

Najbolje plasirani srpski vozač bio je Jovan Divnić na 11. mestu koji je u Mionicu stigao sa zaostatkom od 1,3 sekunde za pobednikom.

Etapa od Požarevca do Mionice iđla je kroz Malu Krsnu, Smederevsku Palanku , Natalince gde je bio brdski cilj, zatim kroz Topolu, Aranđelovac do Mionice.

- Na 46 kilometru grupa od 15 vozača u kojoj je bio i naš Divnić je otišla u beg, niko nije odgovorio i oni su uspeli da održe prednost do cilja. nažalost našreprezentativac nije uspeo da nekolikokilometara pre cilja odgovori na napad Polajak i još nekolicine biciklista.Poljak je bio sjajan i zasluženo je pobrao aplauze publike u Mionici - kaže predsednik BS Srbije i direktor Trke profesor Radomir Pavlović.

Sutra se vozi druga etapa od Mionice do Čačka u dužini od 144 kilometra. Start je u 12,00časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track