DAVOR ŠTEFANEK IGRAO FUDBAL I KOŠARKU! Marinković podelio sportsku opremu Prokupčanima!
Foto: SSS

MALI SAJAM SPORTA

DAVOR ŠTEFANEK IGRAO FUDBAL I KOŠARKU! Marinković podelio sportsku opremu Prokupčanima!

Ostali sportovi -

U Prokuplju je održan 10, ujedno i poslednji Mali sajam sporta za 2021. godinu, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i uz pomoć i podršku Sportskog saveza Prokuplja i lokalne samouprave.

Sportski savez Srbije
foto: SSS

Predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković bolje su se upoznali sa situacijom u sportu na sastanku sa gradonačelnikom Prokuplja Milanom Aranđelovićem. Na samom Gradskom trgu đaci osnovnih škola družili su se uz sport na improvizovanim poligonima i terenima i to za: gimnastiku, rukomet, odbojku, košarku, fudbal, karate, streljaštvo i stoni tenis, a predsednik SSS Štefanek i generalni sekretar Marinković obišli su svaki sport i uživali sa decom.

Sportski savez Srbije
foto: SSS

Prisutne su pozdravili gradonačelnik Prokuplja, pomoćnik ministra za omladinu i sport Darko Udovičić, a predsednik SSS Štefanek otvorio je Mali sajam sporta poručivši deci:

“Pogled na vas i ova slika mi je napunila srce i drago mi je da se deca u Prokuplju u ovako velikom broju bave sportom”, rekao je Štefanek i dodao da zbog toga Prokuplje ne mora da brine za svoju sportsku budućnost.

Sportski savez Srbije
foto: SSS

Štefanek je istakao da Sportski savez ima izvanrednu saradnju sa lokalnom samoupravom u Prokuplju, koja je u poslednjih nekoliko godina mladima i školskoj deci stvorila odlične uslove za bavljenje sportom.

“Ja sam se sportom bavio i pre 18 godina ali mogu odgovorno da kažem da su sada uslovi za bavljenje sportom u Srbiji mnogo bolji nego tada. To je zato što naše rukovodstvo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem mnogo više pažnje poklanja razvoju sporta”, rekao je Davor Štefanek.

Ovom prilikom on je sekretaru Sportskog saveza Prokuplja Božidaru Joviću uručio lopte za osnovne škole u Prokuplju.

Sportski savez Srbije
foto: SSS

Kurir sport / G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track