ŽAK VILNEV BRANI MAKSA FERŠTAPENA: Bivši svetski prvak FORMULE 1 ustao protiv prljave kampanje sa Ostrva
Foto: AP

pravi rat

ŽAK VILNEV BRANI MAKSA FERŠTAPENA: Bivši svetski prvak FORMULE 1 ustao protiv prljave kampanje sa Ostrva

Ostali sportovi -

Kanađanin smatra da je velika greška kažnjavanje Holanđanina posle incidenta sa Hamiltonom na Velikoj nagradi Italije

Žak Vilnev, šampion Formule 1 iz 1997. godine, stao je u zaštitu Maksa Ferštapena. Protiv Holanđanina već danima engleski mediji vode pravu kampanju, onako domaćinski, nalivajući na vodenicu Luisa Hamiltona.

Da podsetimo, u duelu dvojice vozača na Velikoj nagradi Italije, na stazi u Monci došlo je do sudara, gde je pri velikoj brzini Ferštapenov bolid poleteo i bukvalno seo na glavu Hamiltona. Da nije bilo zaštite pitanje je da li bi Britanac ostao živ.

Žak Vilnev je u svetu Formule 1 poznat kao vozač bez dlake na jeziku, čovek koji je uvek imao kičmu i koji se nikada nije plašio da kaže ono što misli.

- Ne, to nije bilo za kaznu u Monci jer su obojica itekako učestvovala u incidentu. Maks je bio agresivan. Mogao je da preseče šikanu, ali tada bi morao da vrati poziciju. Luis je mogao dati rivalu deset centimetara više prostora, ali želeo je da ostane ispred - rekao je Vilnev i nastavio:

- Dakle, radi se o namerama. Ne možete nekoga da kaznite i mislite da je konačni ishod bio nameran, a kontakt se dogodio nekoliko metara pre tog najgoreg trenutka.

Maks Ferštapen je kažnjen sa dodavanjem tri pozicije na narednoj trci za Veliku nagradu Rusije.

- Dali su mu kaznu jer je Red Bul završio na Hamiltonovoj glavi. Dakle, dobijate kaznu za posledice, a ne za radnje, iako oni uvek kažu da se posledica ne treba računati. Ferštapen je uvek vrlo agresivan, ali s Hamiltonom je još agresivniji. Kada obojicu stavite u istu krivinu, oni počinju da preteruju. No, ti su trenuci deo Formule 1. Ako svaki put počnete da dajete kazne za ovo, oni se više nikada neće trkati ​​jer se neće usuditi na preticanje - zaključi je Vilnev.

Posle trke u Monci, Ferštapen je zadržao prednost u generalnom plasmanu sa 226,5 bodova, a Hamilton ima 221,5 bodova. Trka za Veliku nagradu Rusije biće vožena 26. septembra u Sočiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track