TRSTENIK UGOSTIO NAJBOLJE STRELCE: Održano državno prvenstvo u streljaštvu u B i C programu
Foto: Ž. M.

Velika sportska manifestacija održana u Trsteniku

TRSTENIK UGOSTIO NAJBOLJE STRELCE: Održano državno prvenstvo u streljaštvu u B i C programu

Ostali sportovi -

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije izabrao je opštinu Trstenik tj. Strelište u Trsteniku za domaćina Državnog prvenstva u streljaštvu, a Streljački klub "Dragačevo" iz Guče i Streljačku družinu "Boško Petrović" iz Ivanjice za organizatore ovog takmičenja.

Opština Trstenik ugostila je najbolje strelce Srbije u "B" i "C" programu, malokalibarska puška 50 metara za pionire i opštu kategoriju, vojnička puška i PAP na 100 metara (opšta kategorija).

Zamenik predsednice opštine Trstenik Dejan Rakovac je svečano otvorio takmičenje.

-Ovo je značajan događaj za naš grad ali i za ceo naš region, jer ovo je izuzetna prilika za afirmaciju sportskog streljaštva, jednog od najtrofejnijih nacionalnih sportova koji je u poslednje vreme naročito popularan i u ovom delu Srbije, s obzirom na to da je naš sugrađanin Milenko Sebić, osvojio bronzanu medalju na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Tokiju u disciplini malokalibarska puška - trostav i time značajno doprineo popularizaciji ovog sporta, istakao je zamenik čelnice lokalne samouprave.

Otvaranju je prisustvao i Milenko Sebić, naš sugrađanin koji je osvojio bronzanu medalju na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Tokiju u disciplini malokalibarska puška - trostav, koji se potom obratio publici i učesnicima poželeo mnogo uspeha.

Na ovom takmičenju učešstvovalo je više od 200 takmičara i takmičarki iz cele Srbije.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track