GLUMA, MODA, TELEVIZIJA Ko su žene srpskih sportista? Menjale su profesije nakon venčanja sa asovima, a evo čime se bave FOTO

dame

GLUMA, MODA, TELEVIZIJA Ko su žene srpskih sportista? Menjale su profesije nakon venčanja sa asovima, a evo čime se bave FOTO

Ostali sportovi -

Lepše polovine naših sportista su se podelile - jedan deo njih je samo uz porodicu, dok su druge i zaposlene, a većine dama imaju jednu stvar zajedničku: Blistaju na Instagramu.

Biti žena fudbalera ili sportista uopšte za mnoge je u svetu postala legitimna profesija i titula koju rado nose.

Lepše polovine vrhunskih sportista u teoriji ne moraju da rade ništa kako bi imale natprosečni životni standard sa svojom porodicom. Ipak, to nije sudbina koju svaka žena prihvati i mnoge od njih pronalaze način da same doprinesu izgradnji svoje karijere u delatnosti koja ih interesuje.

Nisu u prvom planu, ali su uvek tu uz svoje izabranike, pružaju im podršku sa tribina ili kod kuće i izuzetno su važan deo života svakog sportiste. Kada je reč o srpskim sportistima, neke od žena su imale veliki uticaj na karijere svojih muževa, dok je i u suprotnom smeru slična situacija.

Ono u čemu je većina u istom košu predstavlja objavljivanje fotografija na društvenim mrežama. Svakodnevno kače atraktivne fotke i dele deo svog raskošnog života s pratiocima.

Jelena Đoković Ona je u ovom trenutku najpoznatija žena sportista u Srbiji, verovatno zbog svega što je Novak uradio u karijeri, ali zbog dvoje dece je sve ređe na teniskim terenima. Dugo se bavi humanitarnim radom, a nedavno je sa Anom Divac posetila decu na Kosovu i Metohiji. Za Jelenu se zna da je u mlađim danima radila u jednoj kladionici.

Jelena Đoković
foto: Profimedia

Ana Divac Zajedno sa suprugom već dugo ima fondaciju koja je pomogla mnogim ljudima širom sveta. Nakon što je Vlade Divac smenjen sa pozicije generalnog menadžera u Sakramentu, preselili su se u Los Anđeles. Ana je završila glumu, čime se kratko i bavila.

Jelisaveta Teodosić Pre nego što je upoznala plejmejkera reprezentacije Srbije, Jelisaveta je već napravila ozbiljno ime i postala popularna glumica u Srbiji. Pojavila se u mnogim serijama, ima uloge i u filmovima i predstavama, a zbog posla i porodice živi na relaciji Beograd-Bolonja.

Aleksandra Matić Jedan je od najvernijih navijača Mančester junajteda i sa decom posećuje svaku utakmicu na Old Trafordu. Supruga Nemanje Matića u Engleskoj privlači mnogo pažnje javnosti kao jedna od najbolje stilizovanih žena fudbalera. Za Nemanju se udala odmah po završetku srednje škole, pa samim tim nije bilo vremena za neku profesionalnu karijeru.

Nemanja Matić, Aleksandra Matić
foto: Printsceen/Instagram

Kristina Mitrović Ovog leta je postala supruga Aleksandra Mitrovića, s kojim ima dvoje dece. Kristinin otac je poznati srpski trener Aleksandar Janjić, a od najboljeg strelca u istoriji reprezentacije Srbije je starija dve godine. Nije poznato da se Kristina bavi nekim javnim poslom.

Biljana Tipsarević Supruga bivšeg tenisera je i sama stekla popularnost u Srbiji kao modna kreatorka, a na Instagramu broji više od 220.000 pratilaca. Sa Jankom je u braku već 10 godina. Jedna je od retkih žena sportista koja ima svoju profesiju kojom se bavi dugi niz godina.

Aleka Kamila Stojaković Grkinja je pre udaje za čuvenog Peđu Stojakovića radila kao manekenka i TV voditeljka i bila je poprilično popularna. S legendom srpske košarke ima troje dece, a od Peđe je starija pet godina. Ne bavi se nikakvim javnim poslom.

Predrag Stojaković, Aleka Kamila
foto: Pritnscreen/Instagram

Ana Vidić I tokom Nemanjine karijere nije često viđana u javnosti, a Englesku je oduševila kada je pozvana da otvori renovirano porodilište u kom je imala sva tri porođaja. Uprkos novcu koji je u fantastičnoj karijeri zaradio legendarni defanzivac Mančester junajteda, uvek su važili za jedan od najskromnijih parova. Nije poznato da se Ana bavi nekim javnim poslom.

Arijana Mihajlović Pre udaje za Sinišu Mihajlovića bila je poznato TV lice u Italiji. Njena karijera voditeljke je odavno završena, jer drugačije i nije moglo, pošto je sa srpskim asom dobila čak petoro dece.

Natalija Mačešić Ljubav sa Nikolom Jokićem iz srednjoškolskih dana obeležila je brakom ovog leta. Sa srpskim centrom očekuje dete, a iako javnost o Nataliji ne zna mnogo, mediji u Americi tvrde da je ona jedna od najslađih žena košarkaša. Ne bavi se nikakvim javnim poslom.

Nikola Jokić, Natalija Maćešić
foto: Instagram

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track