SVETSKI ŠAMPIONAT U BICIKLIZMU: Titula za Italijanku, Jelena Erić solidna!
Foto: Opština Mionica

sp

SVETSKI ŠAMPIONAT U BICIKLIZMU: Titula za Italijanku, Jelena Erić solidna!

Ostali sportovi -

Naša najbolja biciklistkinja, Jelena Erić, koja vozi za španski profesionalni tim Muvistar, zauzela je 110. mesto na Svetskom šampionatu u Flandriji u konkurenciji 176 biciklistkinja.

Kraljevčanka je veći deo izuzetno naporne trke, provella u vodećoj grupi, ali nije uspela da odgovori na veoma jak tempo najboljih svetskih takmičarki.

Treba napomenuti da je Erićeva bila naša jedina predstavnica na ovoj trci (Holanđanke su imale čak osam takmičarki) pa je bilo i nerealno očekivati da će uspeti da postigne bolji plasman. Pri tome, najbolja srpska biciklistkinja je tek završila rehabilitaciju dugu dve nedelje zbog povrede, pa od nje do kraja sezone tek možemo da očekujemo bolje rezultate.

Prvo mesto i titulu prvakinje sveta osvojila je italijanska biciklistkinja Elisa Balsano ispred Holanđanke Marijene Vos i poljske biciklistkinje Kasie Neviadome.

Italijanka je u sprintu iznenadila favorizvanu Holanđanku i stazu dugu 157,7 kilometara, od Antverpena do Luevena prevezla je za 3 časa, 52 minuta i 27 sekundi.

Svetsko prvenstvo u Flandriji završava se sutra trkom seniora.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track