NIKOLA GRBIĆ ŽELI PONOVO NA SELEKTORSKU KLUPU: Samo lud čovek bi odbio!
Foto: Profimedia

nema dilemu

NIKOLA GRBIĆ ŽELI PONOVO NA SELEKTORSKU KLUPU: Samo lud čovek bi odbio!

Ostali sportovi -

Proslavljeni srpski odbojkaš i trener Nikola Grbić voleo bi ponovo da se vrati na selektorsku klupu

Jedan od najboljih tehničara svih vremena je odmah iz patika uskočio u trenerske vode i 2014. postao strateg Peruđe.

Postepeno je gradio karijeru kao trener, vodio još Veronu, reprezentaciju Srbije i u prethodne dve godine poljsku Zaksu sa kojom je minule sezone ostvario najveći uspeh kao strateg osvojivši Ligu šampiona kao potpuni autsajder

Odmah posle osvojene titule evropskog prvaka je potpisao novi ugovor sa Poljacima, ali je potom odlučio da napusti klub i prihvati ponudu Peruđe. Kakav trag u Poljskoj je ostavio, najbolje govori to to je trenutno najozbiljniji kandidat da preuzme tamošnju reprezentaciju Poljske nakon Evropskog prvenstva un toj zemlji.

„Samo lud čovek ne bi želeo da preuzme Poljsku. Naravno da sam zainteresovan ako ta ponuda dođe. Poljska je sjajan tim i ogroman izazov za svakog trenera. Najviše mi se sviđa što bi fokus bio na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Naravno, i ostali turniri pre toga bi bili važni ali tim bi trebalo da se gradi za trijumf u Parizu. Trenirao sam Zaksu dve godine i taj period smatram najuspešnijim u trenerskoj karijeri. Naravno, ovo ne znači da bismo se sve dogovorili za čas ako bi pozvao neko iz OS Poljske“, rekao je Nikola Grbić za medije u Poljskoj.

Prokomentarisao je Grbić i rezultat reprezentacije Srbije na minulom EP u Poljskoj gde su "Orlovi" zauzeli četvrto mesto.

U našoj zemlji su svi ubeđeni da je ovo neuspeh. Očekivanja u Srbiji su uvek visoka. Kada smo 2018. na svetskom prvenstvu bili četvrti i ispred ekipa kao što su Francuska, Rusija ili Italija, to je komentarisano kao neuspeh jer nismo osvojili medalju. Slično je i sada. Pogotovo što moji zemljaci nisu učestvovali na Olimpijskim igrama i imali su više vremena da se propisno pripreme za EP. I pored toga, nisu igrali na visokom nivou. U osmini finala su igrali protiv Turaka, u četvrtfinalu protiv Holandije i tek u polufinalu su se suočili sa Italijom. Izbegli su do polufinala Rusiju, Poljsku, Francusku…”, rekao je Grbić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track