U NEDELJU NA BEOGRADSKOM HIPODROMU ŠESTI TRKAČKI DAN: Prvenstvo Srbije u dresurnom jahanju uvertira za galopske trke na pesku
Foto: Goran Anđelković

KONJIČKI SPORT

U NEDELJU NA BEOGRADSKOM HIPODROMU ŠESTI TRKAČKI DAN: Prvenstvo Srbije u dresurnom jahanju uvertira za galopske trke na pesku

Ostali sportovi -

Na programu i trka "Memorijal Vlade Bjelogrlića" na 1100 metara, u čast čuvenog vozača, trenera i vlasnika kasača i galopera koji je prošle godine iznenada preminuo od virusa korona. - Glavne trke za pehar JP Hipodroma Beograd i dvogodački "Kostolac", direktor Veljko Rosić i Nina Šobota najavljuju lep vikend na najstarijem sportskom objektu u Beogradu

U nedelju, sa početkom u 14 časova, na Beogradskom hipodromu će se održati šesti trkački dan, a na programu je šest galopskih trka. Glavne trke na teškoj peščanoj stazi su za pehar JP Hipodrom Beograd i tradicionalni dvogodački "Kostolac", a na programu je i "Memorijal Vlade Bjelogrlića" na 1100 metara, u čast čuvenog vozača, trenera i vlasnika kasača i galopera koji je prošle godine preminuo od virusa korona. Inače, Vlada Bjelogrlić je bio jedan od najboljih drugova iz detinjstva predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U trci za pehar JP Hipodrom Beograd za trogode i starije galopere na 1800 metara, upisano je šest grla, među kojima i poslednji osvajač "triple krune" u Srbiji Frst Tot, koga će jahati iskusni džokej iz Šapca Aleksandar Šašić, kod koga je odnedavno i u treningu. U trci "Kostolac" (1350 metara) upisano je sedam dvogodaca, a pravo nastupa nemaju kastrati, na šta je blagovremeno kancelariju Srpskog galopskog saveza (SGS) upozorila handikaper Milana Dudić.

Privatna Arhiva
foto: Nikola Anđić

U "Memorijalu Vlade Bjelogrlića" očekuje se uzbudljiva i neizvesna sprinterska trka u kojoj će u start mašini biti i i prošlogodišnji najskuplje uvezeni konj iz Engleske Never in Red, vlasništvo KK "Perjanik", čiji je prvi čovek predsednik SGS Andrija Jovićević. Naravno, i ovaj put se očekuje dosta od konja koji su u treningu kod trenutno našeg najboljeg trenera Bojana Šendekovića, koji i ima ubedljivo najviše galopera u treningu na hipodromu u Šapcu.

- Pored galopskih trka, u subotu i nedelju Beogradski hipodrom će biti i domaćin otvorenog pojedinačnog i ekipnog prvenstva Srbije u dresurnom jahanju. Posle uspešne organizacije prvenstva Beograda u ovoj olimpijskoj disciplini, verujem da će i sada za vikend sve proteći u najboljem redu. Ponosan sam što u Beogradu uz veliku pomoć države organizujemo šesti trkački dan, a sve nagrade su već isplaćene. Saradnja sa Srpskim galopskim savezom je sjajna. Uspešno smo organizovali i turnir u preskakanju prepona, a uveren sam da će iduće godine biti mnogo bolje, sa mnogo više takmičenja na najstarijem sportskom objektu ui Beogradu - rekao je za Kurir direktor Beogradskog hipodroma Veljko Rosić.

Privatna Arhiva
foto: Nikola Anđić

Nina Šobota, kao veliki ljubitelj sportskih konja u poslednje vreme ima veliku ulogu na Beogradskom hipodromu, pre svega u organizacionom delu. Ona insistira i na uvođenju reda u konjičkom sportu, ali i sređivanju stanja u štalskom krugu, gde već dugo vladaju pravi javašluk i neregulisani odnosi, čemu su najviše doprinela ranija rukovodstva Beogradskog hipodroma. Poput Veljka Rosića, i Nina Šobota očekuje lep vikend za sve ljubitelje konjičkog sporta na Beogradskom hipodromu. Ulaz za posetioce je besplatan.

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track