SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Fjuri priželjkuje pobedu nokautom protiv Vajldera!
Foto: AP

LUDNICA

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Fjuri priželjkuje pobedu nokautom protiv Vajldera!

Ostali sportovi -

Britanski bokser Tajson Fjuri rekao je danas da se nada da će nokautirati Amerikanca Dionteja Vajldera, u predstojećem meču za WBC titulu u teškoj kategoriji.

"Nokautirao sam ga već jednom, a sada ću ga oterati u penziju", rekao je 33-godišnji Fjuri, koji još uvek nema poraz u karijeri sa 30 pobeda i jednim nerešenim rezultatom.

Fjuriju i Vajlderu ovo će biti treći meč, prvi je završen nerešeno 2018. godine, da bi u februaru prošle godine Fjuri nokautom došao do WBC titule.

Nakon što je treća borba njih dvojice nekoliko puta odlagana zbog pandemije korona virusa, Fjuri je želeo da se suoči sa Entonijom Džošuom ;(poražen od Oleksandra Usika, 25. septembra ove godine), koji je tada držao ostale tri titule u teškoj kategoriji.

Dionte Vajlder
foto: Profimedia

Medjutim, američki sud je odlučio da Britanac mora ponovo da se bori sa Vajlderom jer je ugovorom predvidjena i treća borba.

Fjurijev trener Šugarhil Stjuard rekao je da takodje "ne očekuje ništa manje od nokauta".

Vajlder (35), u karijeri ima 42 pobede, jedan poraz i jedan nerešen ishod, a 2008. godine osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Meč izmedju Fjurija i Vajldera održaće se u noći izmedju subote i nedelje (4.00), u Las Vegasu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track