PROSLAVA U KONJIČKOM KLUBU U BELIĆU KOD VALJEVA: "Lastin put" na evropskom putu, sledeća stanica hipodrom u Lionu!
Foto: Kurir sport/Lazar Delić

konjički sport

PROSLAVA U KONJIČKOM KLUBU U BELIĆU KOD VALJEVA: "Lastin put" na evropskom putu, sledeća stanica hipodrom u Lionu!

Ostali sportovi -

Prvi čovek ranča i štale "Lastin put" Vladan Damjanović, otkrio za Kurir da će prva zvezda, galoper Markoni LP, koji je u treningu u Češkoj kod Vaclava Luke, početkom novembra trčati u Francuskoj

Na ranču u Beliću kod Valjeva, u divnom prirodnom ambijentu, u nedelju je upriličena proslava povodom uspeha koje su ove godine ostvarili trkački konji Konjičkog kluba "Lastin put", čiji je prvi čovek izuzetno ambiciozni Vladan Damjanović. Njihova prva zvezda, četvorogodi galoper Markoni LP, najveći uspeh je ostvario nedavno u Budimpešti, gde je trijumfovao u važnoj trci "Kinčem Dij" na 2400 metara, a džokej je bio Italijan Antonio Frezu, koji može da se pohvali i pobedama tokom "Dubai svetskog kupa" na hipodromu Mejdan.

Privatna Arhiva
foto: Kurir sport/ Lazar Delić

Markoni LP je u treningu u Češkoj kod tamošnjeg veoma cenjenog trenera Vaclave Luke, čiji je galoper Nagano Gold pre dve godine napravio veliki iskorak u vodećim galopskim evropskim zemljama Velikoj Britaniji (drugi na "kraljevskom festivalu" u Askotu) i Francuskoj (učesnik na najprestižnijoj svetskoj trci "Trijumfalna kapija"). Vladan Damjanović je specijalno za Kurir otkrio da je plan da se Markoni LP uskoro oproba u Francuskoj, najverovatnije već početkom novembra na hipodromu u Lionu. Omica Anđels Glori LP je takođe u Češkoj, a bila je treća u dugačkoj trci na 3000 metara u Karlovim Varima.

Damjanović je posebno vezan za svog šestogodog dorata Maksimilijana LP, koji se nalazi u štali na ranču u Beliću (trener Vladimir Kojo). Maksimilijan LP je nedavno pobedio u trci na milju "Ambasador kup" u Zobnatici, a vlasnicima je pehar predao ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan.

Privatna Arhiva
foto: Kurir sport/ Lazar Delić

Na jesenjoj proslavi, u prijatnom ambijentu, bili su vodeći konjari iz Srbije, treneri, džokeji, predstavnici medija i prijatelji KK "Lastin put", iza koga je najuspešnija godina od postojanja.

Binabik šesti, Ruler ov Paf poslednji u Budimpešti

U poslednjoj klasnoj trci za trogoce "Sent Ledžer" (2800 metara) na hipodromu "Kinčem park" u Budimpešti, učestvovala su i dva konja čiji su vlasnici iz Srbije. "Belrejsingov" Binabik (džokej Tamaš Nađi, trener Zala Čaba), koji je bio treći u Mađarskom derbiju, na kraju je završio tek kao šesti, iako se prilično dobro držao do ciljnog pravca. Ruler ov Paf, čiji je vlasnik veliki konjar iz Požarevca Slaviša Vujić, bio je poslednji osmi.

U Handikap 1 trci na 1800 metara, treća je bila kobila Strejf iz štale "Belrejsing" čiji su vlasnici braća Verko i Željko Radukić i njiihovi poslovni partneri Dejan Vujičić i Bojan Stanivuković, a četvrto mesto je zauzela kobila Rudaina (Ištvan Kozma) iz štale "Antilop" Vlade Vukojevića. Inače, bila su prva dva favorita. U grup 2 trci na 1400 metara, grlo Anđels Sikret iz "Belrejsinga", koje je u treningu kod Gabora Maronke, bilo je poslednje šesto.

Promena džokeja, Mađar Kozma umesto Italijana Njezija!

Ruler of Paf je potpuno razočarao u Budimpešti, a zanimljivo je da ga je jahao Mađar Ištvan Kozma umesto najavljenog i u zvanični program upisanog iskusnog italijanskog džokeja Kristijana Njezija!

Vlasnik Slaviša Vujić je promenio trenera u Beogradu i umesto Miroslava Kolara je angažovao Branislava Vasića. Po mađarskom handikaperu, konj iz Srbije je bio "treći šans", ali je bilo očigledno da je bio nespreman za težak ispit.

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track