Najnovije vesti

OGLASILA SE I ARKUS LIGA: Incident na meču Crvene zvezde i Novog Pazara nema veze ni sa rukometom, ni sa sportom!
Foto: Facebook / RK Novi Pazar

problem kad mu vreme nije

OGLASILA SE I ARKUS LIGA: Incident na meču Crvene zvezde i Novog Pazara nema veze ni sa rukometom, ni sa sportom!

Ostali sportovi

Direktor rukometnog šampionata Milorad Šolević osudio neprimerena dešavanja u dvorani Šumice u Beogradu

Direktor rukometne ARKUS lige Milorad Šolević oglasio se povodom incidenta koji se dogodio na meču između Crvene zvezde i Novog Pazara. Neprimereni transparenti i uzvici uslovili su reakciju svih nadležnih organa.

Saopštenje direktora Šolevića i ARKUS lige, prenosimo u celosti:

"Rukovodstvo ARKUS lige se sa mnogo pažnje i profesionalne posvećenosti detaljnim pregledavanjem snimka i svih pristiglih izveštaja sa utakmice 4. kola ARKUS lige MRK“Crvena zvezda Grundfos“ – RK“Novi Pazar“ upoznalo sa činjenicama koje želi da podeli sa javnošću.

Navijanje na predmetnoj utakmici je do 40. minuta bilo u sportskom i fer-plej duhu. U 40. minutu se sa tribina čulo neprimereno skandiranje, a istovremeno su navijači domaće ekipe počeli da razvijaju transparente uvredljivog sadržaja. Delegat je privremeno prekinuo utakmicu i hitno naložio uklanjanje transparenata uz upozorenje da ukoliko se isti ili sličan incident ponovi, da će se nastavak utakmice igrati bez prisustva publike i samim tim preduzeo sve mehanizme, koji su mu bili na raspolaganju da se utakmica završi sportski.

Nakon uklanjanja spornih transparenata, utakmica je nastavljena, a navijanje je bilo fer i sportski do kraja. Protiv organizatora će u toku dana biti pokrenut disciplinski postupak, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom RSS, a nakon toga biti izrečene odgovarajuće disciplinske kazne.

Želim da napomenem ono što je jasno široj javnosti - incident koji se dogodio nema nikakve veze ni sa rukometom, a ni sa sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se ARKUS liga zalaže za poštovanje nacionalnih, verskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima."

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track