TUGA DO NEBA! PREMINULA VANJA DUKIĆ (37): Uradila je nešto što nije niko pre nje! Njena životna priča mami suze na oči! VIDEO
Foto: Printscreen

tuga

TUGA DO NEBA! PREMINULA VANJA DUKIĆ (37): Uradila je nešto što nije niko pre nje! Njena životna priča mami suze na oči! VIDEO

Ostali sportovi -

Posle višegodišnje borbe sa karcinomom dojke, preminula je 37-godišnja sportistkinja Vanja Dukić, koja je na Sajmu sporta u Poreču skinula plavu periku i dobila gromoglasni aplauz u znak podrške.

- Ne dam da me bolest definiše i uprkos tome što opet idem na hemoterapije, što imam nove metastaze, što teško podnosim terapije... bar četiri do pet puta nedeljno aktivno vežbam, ispričala je Vanja, koja je postala uzor mnogima u borbi i stavu.

Dukićeva je živela na relaciji Pula - Zadar i bila deo bodibilding tima Mornar, a sa teškom dijagnozom se suočila već u 24. godini.

Uspešno se tada operisala i nastavila aktivan život, kao i treninge, išla na šestomesečne kontrole i sve je bilo u redu do oktobra 2019. kada joj se rak vratio u agresivnijem obliku.

Nastale su brojne metastaze te je ponovno krenula na hemoterapije i nije prestajala da trenira jer joj je velika želja bila da nastupi na državnom prvenstvu u bodibildingu.

- Izguram svaku hemoterapiju i idem dalje. Bože dragi život je jedan i nastojim da ga ulepšam što bolje mogu. Našminkam se, stavim jednu od svojih perika, nasmešim se i uživam u životu, u svakom trenutku, pričala je Vanja Dukić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track