Najnovije vesti

RUŠANJSKA OLIMPIJADA: Odmerite snage u STARIM SPORTOVIMA! Bacanje kamena, trka u džakovima, obaranje ruku.. Spremne bogate nagrade
Foto: Privatna arhiva

promovisanje zdravog načina života

RUŠANJSKA OLIMPIJADA: Odmerite snage u STARIM SPORTOVIMA! Bacanje kamena, trka u džakovima, obaranje ruku.. Spremne bogate nagrade

Ostali sportovi

Povodom obeležavanja slave Svete Petke u beogradskom naselju Rušanj od 24. oktobra do 28. oktobra biće organizovana manifestacija Dani Rušnja.

Po prvi put, u organizaciji Grupe građana Rušnja, u nedelju 24. oktobra, održaće se Olimpijada starih sportova. U dvorištu Osnovne škole "Aca Milosavljević", sa početkom u 10h, učesnici će okušati sreću u starim, zaboravljenim disciplinama.

Rušanj, Olimpijada starih sportova
foto: Privatna arhiva

Snagu i umeće takmičari će odmeriti u šest igara: navlačenje kanapa, bacanje kamena sa ramena, između dve vatre, skok u dalj, obaranje ruku i trka u džakovima. Igra između dve vatre zamišljena je kao porodična igra u kojoj će majke i ćerke biti u istoj ekipi.

- Lokalne firme rado su se odazvale i obezbedile sjajne nagrade. Deci će osim pehara i medalja biti podeljene i druge nagrade. Spremili smo i super premiju - bicikl za super šampiona, kaže Dejan Ranković, jedan od organizatora Rušanjske olimpijade starih sportova.

Osim sporta, biće priređen i muzički program, a kako iz organizacije navode obezbeđeno je piće i hrana za sve goste.

Rušanj, Olimpijada starih sportova
foto: Privatna arhiva

Cilj manifestacije je animiranje dece i mladih kroz druženje i promovisanje zdravog načina života.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane, bez obzira na starosnu dob, da se putem fejsbuk profila Grupa građana Rušanj prijave za ovo takmičenje.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track