AMERIKANAC NIJE MOGAO DA KUPI VELIKOG LJUBITELJA SRBA I PUTINOVU DESNU RUKU Najjači MMA borac konačno otkrio pravu ISTINU o UFC!
Foto: Profimedia

POSLEDNJI IMPERATOR

AMERIKANAC NIJE MOGAO DA KUPI VELIKOG LJUBITELJA SRBA I PUTINOVU DESNU RUKU Najjači MMA borac konačno otkrio pravu ISTINU o UFC!

Ostali sportovi -

Legendarni ruski MMA borac Fedor Emelianenko (45) konačno je otkrio zašto nije želeo da se oproba u UFC.

Fedor je pregovarao sa prvim čovekom ove organizacije, Dejnom Vajtom, međutim, odlučio je da ne prihvati ponudu koja se "ne odbija".

"Dejna Vajt je ostavio jako loš utisak. Novac mu je najvažniji. On ne poštuje borce, zapravo ne poštuje nijedno ljudsko biće. Sve mu se vrti oko para. Nema ljudskosti i nečeg humanog u njemu, a to mi je odvratno. Naravno da je novac bitan za život i porodicu, ali neprihvatljivo je žrtvovati međuljudske odnose zbog novca" objasnio je Fedor u razgovoru za "TASS".

Fedor se proslavio boreći se u "Prideu". U karijeri je zabeležio 39 pobeda i šest poraza, što je zvanični MMA rekord.

Za vikend "Poslednji imperator" će ponovo u oktagon, očekuje ga meč protiv Amerikanca Timotija Džonsona pod okriljem "Belatora". Fedoru nakon okršaja sa američkim borcem ostaje još jedna borba po ugovoru koji ima sa ovom organizacijom i očekuje se da će nakon toga završiti svoju blistavu karijeru.

Fedor je veliki pravoslavac, čovek koji smatra da su porodica i vera temelji uspešnog i srećnog života i da su materijalne stvari samo privid sreće.

Fedor Emelianenko
foto: Profimedia

Ljubav prema Srbiji

Fedor u našoj zemlji ima veliki broj navijača, što nije čudo jer nikada nije krio ljubav koju gaji prema Srbiji.

Ruski borac je posećivao našu zemlju, obilazio Hram Svetog Save, posetio grob patrijarha Pavla i Kneza Lazara.

"Srbija je zemlja u koju ću uvek rado dolaziti. Naši narodi su izuzetno bliski, bratski. U Srbiji uspevam da pronađem duhovni i duševni mir", rekao je u jednom intervjuu za Telegraf Fedor.

Njegovi ulasci u oktagon oduševljavali su ljubitelje borilačkih veština u Srbiji. Slavni borac se često predstavljao uz srpske patriotske pesme.

Prijatelj sa Putinom

Poslednji imperator je blizak prijatelj sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Putin je često dolazio na njegove mečeve. Fedor je na raznim sportskim priredbama često bio Putinov počasni gost.

Fedor je navodno zbog veza sa Putinom i bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom bio i na meti američkog FBI. Borac je bio na ispitivanju kod FBI agenata zbog sumnje da je sarađivao sa obaveštajnim službama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track