BOKSERI LAŽNE DRŽAVE KOSOVO VRAĆAJU SE ZA PRIŠTINU: Uputili žalbu međunarodnoj bokserskoj federaciji
Foto: Profimedia

BOKS

BOKSERI LAŽNE DRŽAVE KOSOVO VRAĆAJU SE ZA PRIŠTINU: Uputili žalbu međunarodnoj bokserskoj federaciji

Ostali sportovi -

Generalni sekretar Međunarodne bokserske federacije (AIBA) Ištvan Kovač ocenio je kao neprihvatljivu odluku Srbije da ne dozvoli bokserima sa Kosova da uđu na centralni deo njene teritorije radi učešća na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Kako je prenela RTV Kosova 2 (RTK 2), Kovač je u pismu upućenom Bokserskom savezu Srbije naveo da se sportska pitanja ne smeju tretirati kao politička.

"Bokserski savez Kosova je punopravni član AIBA od novembra 2014. godine i očekuje se da učestvuje na AIBA Svetskom prvenstvu. AIBA očekuje da se kosovska delegacija ne tretira drugačije od ostalih delegacija članica AIBA. Čini se, međutim, da su zaustavljeni na administrativnom prelazu. To je neprihvatljivo", naveo je Kovač.

Generalni sekretar Bokserske federacije Kosova Ljatif Demoli kazao je da tokom dana očekuje odluku AIBA o tom slučaju.

"Vraćamo se za Prištinu jer smo previše umorni od svega i sačekaćemo odluku Međunarodne bokserske federacije", kazao je Demoli za RTK 2.

Portal koha.net preneo je ranije da srpske vlasti nisu dozvolile ulazak članovima kosovske delegacije među kojima je troje boksera jer nisu pristali da skinu uniforme sa obeležjima Kosova.

Boks
foto: T. Ilić

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track