ZAVRŠNI GALOPSKI TRKAČKI DAN U ŠAPCU: U znaku trenera Gorana Stanarevića i odličnog ždrepca Ajskeniga, pobednika i Kupa Zobnatice
Foto: Šabački galop

KONJIČKI SPORT

ZAVRŠNI GALOPSKI TRKAČKI DAN U ŠAPCU: U znaku trenera Gorana Stanarevića i odličnog ždrepca Ajskeniga, pobednika i Kupa Zobnatice

Ostali sportovi -

Kasačke trke u Leskovcu i Velikoj Plani u znaku vozača Miodraga Pantića iz Kragujevca, Akoš Berenji najbolji u drugom kolu otvorenog prvenstva Srbije u vožnji dvoprega na terenima ergele "Kelebija"

Posle pobede u najskupljoj ovogodišnjoj galopskoj trci u Srbiji, Kupu Zobnatice, trogodi ždrebac Ajskenig koji je oždrebljen u Austriji, pobedio je i u trci "Oslobođenje Šapca" (2400 metara, nagradni fond 200.000 dinara), završnog devetog trkačkog dana na hipodromu u Šapcu. Ovaj odlični galoper je iz štale "Stanarević" iz Uba, jahao ga je mladi Aleksa Stanarević, a u treningu je kod Gorana Stanarevića, koji je sa dve pobede obeležio završnicu sezone na šabačkoj travi, jer je i Volf sa iskusnim Tikom Vujkovićem u sedlu dobio dvogodačku trku. Ajskenig je za čak četiri dužine konjskog tela bio bolji od Lime uz ostvareno vreme 2:40,9, koja je kao autsajder dobila glavnu trku u Sremskoj Mitrovici. Naš najbolji trener Bojan Šendeković imao je samo jednu pobedu: Jojoba (džokej iskusni Saša Glogovac). Inače, Ajskenig je bio peti u Austrijskom derbiju.

Privatna Arhiva
foto: Facebook

Pored Sombora, kasači su trčali u sredu u Leskovcu i u nedelju u Velikoj Plani. Kasačke susrete u Leskovcu je obeležio vozač i trener Miodrag Pantić iz Kragujevca, a dobio je i glavnu trku "Oslobođenje Leskovca" (1600 metara, autostart, 90.000 dinara) sa grlom Gibson Boko koje je oždrebljeno u Švedskoj i vremenom 1:16,7 prosečno po kilometru. Vlasnik i trener Gibson Boka je Aleksandar Jankulov. Miodrag Pantić je bio najbolji i trci "Grada Velika Plana" (1600 m, autostart, 120.000 dinara) sa grlom Tim Vork (trener Aleksandar Dimitrijević, vlasnik Marko Jozić) koje je oždrebljeno u Italiji, uz ostvareno vreme 1:17,1.

Proteklog vikeda na terenima ergele "Kelebija" blizu same granice sa Mađarskom, čiji je vlasnik veliki ljubitelj konjičkog sporta Milenko Aleksić, održano je drugo kolo otvorenog prvenstva Srbije u vožnji dvoprega koje je obuhvatilo sve tri takmičarske discipline i to dresurnu vožnju, vožnju preciznosti i maraton. Pobednik u vožnji dvoprega je Akoš Berenji (suvozač Kata Oroš) iz KK Imperijal, drugo mesto pripalo je Milanu Gakoviću (Mile Ćeran) iz KK Vezir, a treće čuvenoj Terez Keresteš (Bojana Antonijević) iz KK Imperijal, dok je Milan Đurđević iz KK "Donjon" odustao. Treće i poslednje kolo na programu je 7. novembra.

Pored takmičenja, predsednik Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline Rajko Dokić i generalna sekretarka SKSS-OFD Višnja Andrić su čestitali članovima reprezentacije Srbije (Milan Gaković, Akoš Berenji, Milan Đurđević, suvozači Dušan Rašeta, Akoš Žamboki, Branislava Simić i Miloš Đurđević, kao i šefu ekipe Milani Nović) u vožnji zaprega na osvajanju titule ekipnog šampiona Balkana kao i na ostvarenim vrhunskim rezultatima u individualnoj konkurenciji, te su im tom prilikom uručena prigodna priznanja.

Trofej Beograda u preskakanju prepona je zbijen u jedan dan, u nedelju u parkuru modernog i lepo opremljenog konjičkog centra "Horsland" između Šimanovcima i Deča u Sremu, čiji je prvi čovek Srđan Ćorić, potpredsednik SKSS-OFD. Organizator takmičenja je bio Konjički savez Beograda, na čijem se čelu od ove godine nalazi Nina Vukoje.

Pobednik u konkurenciji juniora (visina prepona 110 cm) je Mila Štrbojević na konju Kornets Kaunterpart iz KK Gorska tim (trener Manja Vitasović), a drugo mesto su podelile Aja Soco (konj Azkaban, KK Aleksa Dundić, trener Mirko Fajfrić) i Katarina Ilić (konj Koko, KK Petras, trener Radoslav Bursać). Sudili su Branko Nikolić, Milana Dudić i Nataša Pavlović (svi iz Beograda).

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track