PROMENJENE ULOGE U BAZENU: Novi Beograd nepogrešiv, ubedljiv trijumf protiv Partizana
Foto: VK Novi Beograd/ Đorđe Kostić

vaterpolo liga

PROMENJENE ULOGE U BAZENU: Novi Beograd nepogrešiv, ubedljiv trijumf protiv Partizana

Ostali sportovi -

Novobeograđani deklasirali nekada slavni klub sa 20:6, kod domaćina najbolji Strahinja Rašović sa četiri gola.

Vaterpolisti Novog Beograda slavili su ubedljivo u meču petog kola domaćeg šampionata protiv nekada slavnog Partizana rezultatom 20:6 (5:1, 5:1, 2:3, 8:1) Oni su tako upisali peti uzastopni trijumf u Superligi Srbije i ostali jedina neporažena ekipa u dosadašnjem toku takmičenja. Furiozno je krenula ekipa Vladimira Vujasinovića i već posle uvodnih osam minuta imala četiri gola prednost - 5:1. I u nastavku su Novobeograđani dominirali u odbrani i uspevali da naplate to i u napadu. I u drugoj četvrtini su crno-belima dozvolili samo jedan gol, a postigli pet.

Zaigrao je bolje i agresivnije domaći tim u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno da ozbiljnije ugrozi novobeogradski sastav i rezultatski pripreti u završnici. Mirno je Novi Beograd priveo duel kraju, u poslednju deonicu ušao je sa sedam golova prednosti i bez mnogo muke ostvario i petu pobedu u domaćem šampionatu.

Najbolji u pobedi Novog Beograda bio je Strahinja Rašović sa četiri postignuta gola. On je bio nepogrešiv u šutu (4/4) i postigao je svoj 21. gol u Superligi ove sezone. Tri puta se u listu strelaca upisao Angelos Vlahopulos. Po dva puta su mrežu rivala zatresli Radomir Drašović, Vasilije Martinović, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić i Dušan Mandić. U redovima crno-belih istakli su se Petar Velkić i Andrej Barać sa po dva gola.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track