ČASTAN OPROŠTAJ KAPITENA SRBIJE Herojska borba Babića, na kraju ipak poraz na Svetskom prvenstvu
Foto: Starsport

šteta

ČASTAN OPROŠTAJ KAPITENA SRBIJE Herojska borba Babića, na kraju ipak poraz na Svetskom prvenstvu

Ostali sportovi -

Kapiten srpske bokserske reprezentacije zaustavljen je na Svetskom prvenstvu.

Sedmi dan takmičenja na Svetskom prvenstvu u boksu za muškarce, u njegovom 21. izdanju, čiji je domaćin Beograd po drugi put u istoriji, za srpski tim startovao je časnim oproštajem našeg kapitena, superteškaša Vladana Babića koji je u borbi za plasman u četvrtfinale izgubio od Azerbejdžanca Mahameda Abdulajeva 0:5.

U žestokoj borbi, na krilima gromoglasne publike koja je u velikom broju došla i podržala srpskog asa, Babić je nije uspeo da obezbedi prolaz među osam najboljih na svetu u kategoriji +92 kilograma, ali je pružio sve od sebe i na dostojanstven, herojski način zatvorio knjigu svojih takmičenja u olimpijskom boksu.

Vladan Babić
foto: Starsport

U nedelju od 18:00 časova Srbiju će u trećem meču (ring A) predstavljati Semiz Aličić protiv Letonca Edgaras Skurdelis u kateogriji do 80 kg, dok će deveti meč po redu u istom ringu boksovati naš Sadam Magomedov protiv Džemala Bošnjaka (BIH) u teškoj kategoriji (92 kg).

Početak druge nedelje takmičenja u Areni donosi nam dva meča srpskih reprezentativaca.

U ponedeljak 1. novembra u prvoj sesiji od 13 časova šesti meč u ringu A boksovaće naš Vahid Abasov u kategoriji do 67 kg protiv Kirgistanca Zakšuluka Talaibekova, dok će deveti meč u drugoj sesiji u ringu B boksovati srpski reprezentativac Vladimir Mirončikov u kategoriji do 80 kg protiv Bugarina Kristijana Nikolova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track