SRBIJA NA KORAK OD MEDALJE: Magomedov ušao u četvrtfinale Svetskog prvenstva! FOTO
Foto: BSS

BOKS

SRBIJA NA KORAK OD MEDALJE: Magomedov ušao u četvrtfinale Svetskog prvenstva! FOTO

Ostali sportovi -

Srbija ima prvog četvrtfinalistu na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu za muškarce 2021. koje se održava u beogradskoj Areni.

Reprezentativac naše zemlje u teškoj kategoriji do 92 kilograma Sadam Mogamedov u borbi za plasman među osam najboljih na šampionatu sveta bio je bolji od predstavnika BiH Džemala Bošnjaka rezultatom 5:0. Sve tri runde bile su u znaku našeg boksera koji je pružio još jednu izvanrednu partiju, gradio pobedu snažnim aperkatima, kojom je najavio žestoku borbu u četvrtfinalu gde će se biti za plasman u polufinale, a samim tim i medalju.

„Dobro sam bio upoznat sa mojim današnjim protivnikom, on je jedini rival koji je niži od mene u našoj kategoriji na ovom takmičenju, ali izuzetno snažan. Sve ovo što sam primenio danas u ringu tokom borbe bila je taktika koju smo selektor, sturčni tim naše reprezentacije i ja dogovorili i zamislili. Zadovoljan sam, ali ima grešaka na kojima može i mora da se radi“, objašnjava Magomedov.

1 / 9 Foto: BSS

Zadatak koji će ispred sebe imati Mogamedov je najteži mogući od svih na teklućem prvenstvu planete, jer će za protivnika imati prvu zvezdu i najboljeg boksera koji je izažao u ring beogradske Arene, četvorostruki šampion sveta i dvostruki osvajač zlata na Olimpijskim igrama (Rio 2016. i Tokio 2021), Kubanac Julio Cesar La Kruz Peraca. Kubanac je tri godine stariji od našeg teškaša.

“Da, još jedan olimpijac je ispred mene, u prvom kolu sam savladao bronzanog iz Tokija, sledi Kubanac koji je dva puta osvojio olimpijsko zlato. Svakako sledi detaljna analiza, rad na taktici, priprema za ovaj meč koji je ujedno najvažniji za mene na ovom šampionatu jer pobeda u ovom meču je ne samo pobeda nad višetrukim šampionom sveta, već i sigurna medalja na ovom Svetskom prvenstvu, medalja za Srbiju. Zahvaljujem se Bokserskom savezu Srbije na svim uslovima koje su nam obezbedili i podršci, kao i najvijačima koji nam daju dodatnu motivaciju da nastavimo dalje i još bolje. Daćemo sve od sebe da ponovo obradujemo Srbiju” – zaključio je Magomedov.

Mlada i velika nada srpskog boksa u kategoriji do 80 kilograma Semiz Aličić izgubio je u osmini finala od Letonca Edgarasa Skurdelisa, sudije su ponovo kumovale ovakvom rezultatu.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin zajedno sa suprugom Natašom, sinovima i pomoćnikom Vladimirom Ilićem, koji je takođe bio sa porodicom uživao je u današnjim mečevima. On je poručio da se nada da će Srbija nastaviti sa dobrim rezultatima i da će sigurno gledati još neki od mečeva naših reprezentativaca.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track