KUP PREDSEDNIKA: Sebić šesti, Arsovićeva deseta u takmičenju miks parova u trostavu
Foto: SSS

VROCLAV

KUP PREDSEDNIKA: Sebić šesti, Arsovićeva deseta u takmičenju miks parova u trostavu

Ostali sportovi -

Milenko Sebić je zauzeo šestu, a Andrea Arsović desetu poziciju u takmičenju miks parova malokalibarskom puškom iz trostava na Kupu predsednika ISSF u Vroclavu.

U prvoj fazi kvalifikacija svi strelci pucaju tri puta po 15 metaka u svakom stavu, a najboljih osam timova prolazi dalje. Sebić i Ćekarelova su sa 881 krugom osvojili petu poziciju, dok je srpsko-kineski par je sa 877 krugova bio deseti. Arsovićevoj i Žangu, olimpijskom prvaku, plasman u drugu fazu je izmakao za dva kruga.

Druga faza kvalifikacija je kraća od prve, gađa se tri puta deset metaka. Prva dva para idu u meč za zlato, a trećeplasirani i četvrtoplasirani u duel za bronzu.

Borba za četvrtu poziciju je bila vrlo izjednačena. Sebić i Ćekarelova su u ovom delu kvalifikacija skupili 577 krugova i završili na šestom mestu. Bili su vrlo blizu meča za medalju. Meri Kerolin Taker (SAD) i Sergej Kuliš (Ukrajina) su kao četvrti prošli u duel za bronzu, a pogodili su samo krug više od italijansko-srpskog tima. I petoplasirani par je zabeležio rezultat od 588 krugova.

Kup predsednika se završava u utorak, kada će Milenko Sebić učestvovati u finalu pojedinačnog takmičenja u trostavu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track