SRPSKE DAME SPREMNE ZA SVETSKO PRVENSTVO Stoiljković: Očekujem da ćemo dati svoj maksimum
Foto: RSS

RUKOMET

SRPSKE DAME SPREMNE ZA SVETSKO PRVENSTVO Stoiljković: Očekujem da ćemo dati svoj maksimum

Ostali sportovi -

Srpska rukometašica Jovana Stoiljković rekla je da će sve utakmice grupne faze predstojećeg Svetskog prvenstva biti teške, ali je istakla da će njena ekipa dati svoj maksimum

"Sve reprezentacije su podigle kvalitet igre generalno u odnosu na pre par godina, tako da će sve tri utakmice biti teške i jake, ali očekujem da ćemo mi dati svoj maksimum", rekla je Stoiljković za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Samo nedelju dana je ostalo do puta rukometašica u Španiju na Svetsko prvenstvo koje je na programu od 1. do 19. decembra. Srpske rukometašice će igrati u Grupi B, u Liriji, sa Poljskom, Kamerunom i Rusijom.

"Dobro ćemo se pripremati za sve reprezentacije, tek treba da se posvetimo detaljnijoj analizi protivnika. Moraćemo da poradimo dobro na našoj taktici da bismo bili spremni za sve utakmice", rekla je Stoiljković.

Srbija
foto: RSS

Rukometašice Srbije su od početka nedelje na završnim pripremama u Staroj Pazovi, a Stoiljković navodi da se trenira naporno i da uzbuđenje raste iz dana u dan.

"Očekuje nas još naporniji rad do početka prvenstva. Devojke su uzbudjene i jedva čekaju da krene prvenstvo. Rad koji pružaju na treninzima je jako kvalitetan i veoma se zalažu", rekla je Stoiljković.

"Sastav je dosta izmenjen, na pripremama je veliki broj mlađih igračica koji su prvi put u reprezentaciji, tako da mi starije pokušavamo da pomognemo... Uzbuđenje raste iz dana u dan i očekuje se da će biti u zenitu pred sam kraj priprema", dodala je ona.

Srbija će u završnici priprema odigrati dva kontrolna meča protiv Severne Makedonije, 27. i 29. novembra.

"Svaka utakmica nam znači i svaka utakmica nam dobro dodje da to što radimo na treninzima potvrdimo i na utakmici. Sve što radimo na treninzima, moramo da proverimo i primenimo na utakmicama da bismo znali na čemu smo i kako stojimo sa igrom i taktikom i da bismo znali na čemu još moramo da radimo", rekla je Stoiljković.

Srbija će na Svetskom prvenstvu prvi meč igrati 3. decembra protiv Poljske, dva dana kasnije protiv Kameruna, dok će grupnu fazu završiti 7. decembra utakmicom protiv Rusije.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track