BEOGRAD DOBIO NOVI ATLETSKI STADION: Udovičić, Kou i Jevrosimović otvorili novi sportski objekat na Banjici (VIDEO)
Foto: Nikola Anđić

za ponos

BEOGRAD DOBIO NOVI ATLETSKI STADION: Udovičić, Kou i Jevrosimović otvorili novi sportski objekat na Banjici (VIDEO)

Ostali sportovi -

Prestonica spremna za Svetsko prvenstvo u atletici koje će biti održano od 18. do 20. marta

Beograd i Srbija imaju čime da se ponose. Atletska dvorana na Banjici dobila je potpuno novu i modernu stazu, a u njenoj blizini otvoren je novi atletski trenažni stadion.

03:01

Atletska dovarana na Banjici

Ovom svečanom činu prisustvovali su ministar Vanja Udovičić, predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou, predsednik Evropske atletske federacije Dobromir Karamirov i prvi čovek Srpske atletske federacije Veselin Jevrosimović, kao domaćin.

Vanja Udovičić, Veselin Jevrosimović, Sebastijan Kou
foto: Nikola Anđić

Čitav kompleks biće korišćen za treninge za Svetsko atletsko prvenstvo koje će biti održano u Beogradu od 18. do 20. marta 2022. godine. Veselin Jevrosimović poželeo je gostima dobrodošlicu i istakao ponos zbog otvaranja atletskog stadiona uz dvoranu na Banjici.

Vanja Udovičić, Veselin Jevrosimović, Sebastijan Kou
foto: Nikola Anđić

- Atletika je dobila jednstven objekat. Završili smo trenažni stadion i sada po prvi put trenažni stadion i atletska dvorana stoje jedan pored drugog, tako da atletičari mogu tokom cele godine da budu na jednom mestu i da treniraju tokom cele godine. Mi smo dobili značajna finansijska sredstva, ove godine smo završili pet atletskih objekata. Želim da se zahvalim vladi Republike Srbije, predsedniku, ministru Vanji Udovičiću, koji su izdvojili velika sredstva. Takođe i vojsci Republike Srbije u čijem dvorištu su izgrađeni Atletska dvorana i stadion. Budžet Srpskog atletskog saveza nikada nije bio veći, izdvojili su značajna sredstva za atletsku infrastrukutu, ove godine smo izgradili pet novih atletskih objkekata, a ulagaćemo i u struku.

Predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou oduševljen je onim što je video u Beogradu:

Vanja Udovičić, Veselin Jevrosimović, Sebastijan Kou
foto: Nikola Anđić

- Zahvalan sam što se nalazim ovde. Okružen sam ljudima koji vole atletiku, to je olimpijski sport broj jedan. Ovo je još jedno poglavlje u srpskoj atletici, vi ispisujete istoriju ovog sporta. Sve ovo se dešava jer imate političko liderstvo koje razume i podržava sport.

Ministar Vanja Udovičić bio je ponosan na sve urađeno:

Vanja Udovičić
foto: Nikola Anđić

- Pre nekoliko godina obećali smo atletičarima da ćemo promeniti uslove u kojima rade. Danas to i pokazujemo, ovde je postalo potpuno normalno da imamo nove projekte u lokalnim samoupravama, da naši ljudi budu u najvažnijim atletskim federacijama. Meni najviše znači poseta predsednika Svetske atletske federacije, koji nam je dao podršku da budemo prepoznati na međunarodnoj mapi i da organizuje najveća takmičenja. Srbija će za nekoliko meseci biti organizator Svetskog dvoranskog prvenstva. Postalo je normalno da budemo rame uz rame sa najjačim zemljama. Bićemo ponosni domaćini, pokazaćemo naše gostoprimostvo, a našim atletičarima dajemo mogućnost da tokom cele godine imaju uslove kao i bilo gde u svetu. Česitam svima koji su realizovali ovaj projekat, a najviše sportistima, koji će ga koristiti.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track