BORBE POČINJU! Rukometašice Srbije danas (20.30) na SP igraju protiv Poljske: Traži se top odbrana!
Foto: Starsport©

RUKOMET

BORBE POČINJU! Rukometašice Srbije danas (20.30) na SP igraju protiv Poljske: Traži se top odbrana!

Ostali sportovi -

Svetsko prvenstvo za rukometašice u Španiji je počelo, a Srbija avanturu na svetskoj sceni započinje danas protiv Poljske od 20.30.

Šampionat je koncipiran tako što su reprezentacije podeljene u osam grupa, sa po četiri ekipe. Srbija se nalazi u grupi B, a rivali su joj Poljska, Rusija i Kamerun. Gradovi domaćini su Torevijeha, Lirija (Srbija igra u ovom gradu), Granoljers i Kasteljon. Titulu šampiona sveta brane rukometašice Holandije, a osvojile su je 2019. na turniru u Japanu pobedom protiv Španije u finalu.

- Cilj je da na svakoj utakmici pobedimo. Ne ulazimo sa belom zastavom na Svetsko prvenstvo, a ono što je potrebno da uradimo jeste da odigramo najmanje šest mečeva. Poljska ekipa je visoka i krupna, trče dobro polukontre. Ono što prvenstveno treba da odigramo je dobra i agresivna odbrana i moraju da se zaustave Kobilinska i Bizdra. Bizdra je srce ekipe, motor, tako da na to moramo da obratimo posebnu pažnju. Mora da bude borba za svaku loptu - izjavio je selektor Srbije Uroš Bregar.

rukometašice
foto: Starsport©

Rukometašica Jovana Stoiljković navela je da su pripreme dobro odrađene.

- Uspeli smo da sve uklopimo i spremimo taktiku za početak prvenstva. Mlade devojke su se baš dobro uklopile, bile smo tu da im pomognemo. Atmosfera je zaista dobra - rekla je ona.

Jovana Stoiljković
foto: foto RSS

Na prethodnom Svetskom prvenstvu u Japanu Srbija je zauzela šestu poziciju.

Liščević: Dobro smo radile, ali prvi meč je uvek najteži

Kristina Liščević kaže da je dobro što je ekipa imala dva treninga u Španiji kako bi se što bolje prilagodila uslovima u dvorani.

- Ekipa je preslatka, devojke su veoma pozitivne i vredne su, što je veoma važno. Radne su i veoma posvećene i nadam se da će dati svoj maksimum. Poljska je ozbiljan protivnik. One su uvek stvarale probleme svima, i u prošlosti i sada. Iskusne su igračice, dobre šuterke, tako da smo obratili pažnju na njihove bekove i na ono što najviše vole da rade, tako da se nadam da ćemo ispoštovati jedni druge i da ćemo pristupiti utakmici od samog starta kako treba. Ta prva utakmica je uvek najteža i time se probija led - rekla je ona.

Kristina Liščević
foto: Profimedia

(Kurir sport/Darko Lučić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track